Nejodvážnější, nejkrásnější, nejzajímavější… a jistě mnoha dalšími podobnými přívlastky bychom bez nadsázky mohli ohodnotit železniční kamenný most, který překonává ve Smržovce ( trať SŽDC č. 036) údolí Smržovského potoka. V tomto případě se jedná o jeden z nejodvážněji řešených kamenných viaduktů u nás.

            Železniční trať, vedoucí z Liberce do Tanvaldu a do Harrachova (mezi Tanvaldem a Kořenovem známá „zubačka“), je jistě jednou z našich nejhezčích tratí. Kličkuje mezi kopci Jizerských hor a tu a tam si razí cestu tunely a údolí překonává po četných mostech. A právě ve Smržovce najdeme nejhezčí z nich, postavený z kvalitní jizerské žuly italskými mostaři. Osmiobloukový  most je 123 metrů dlouhý, široký 4,9 metru a nad terénem se klene ve výšce až 23,5 metru. Most je veden do oblouku o poloměru 180 m. Nutno říci, že pohled na toto stavitelské dílo je opravdu úchvatný a je nutno vzdát hold tehdejším stavebním inženýrům a stavitelům. Most byl postaven v roce 1894 a teprve v roce 2008 (!) byla provedena jeho celková rekonstrukce (první v celé jeho historii). O tom si mohou naši dnešní stavitelé (hlavně dálničních mostů) nechat  jenom zdát.

            Tak až budete mít cestu kolem, zajeďte se podívat do Smržovky. Po prohlídce mostu se můžete poté třeba zastavit v místní cukrárně na náměstí na něco dobrého.

A.K. Kýzl