Tentokrát zvu čtenáře Obzoru na výlet opomíjenou krajinou výběžku hraničních Jestřebích hor. V Trutnově-střed přestoupíme z pražského rychlíku na lokálku Trutnov - Teplice nad Metují. Trať byla postavena v roce 1908 jako spojovací dráha mezi Broumovskem a Podkrkonoším. Vystoupíme v zastávce Petříkovice a vydáme se směrem k hranicím do slezského Polska (do roku 1945 slezského Pruska, do roku 1763 patřilo toto území k Rakousku, respektive Království českému). Na hranicích v Petříkovicích, i když jsou od Schengenu volně průchozí, je zajímavé, že na silničce zůstala závora, od níž mají klíče pouze vybrané polské osoby, které v Česku pracují. To mi potvrzuje muž u krámu v Okrzeszyně.

Centrem našeho zájmu je totiž zrušená trať Kamienna Góra (Landshut) - Okrzeszyn (Albendorf). Trať byla uvedena do provozu německou soukromou Společností vedlejších tratí Herrmana Bachsteina 12. července 1898. Společnost provozovala po celém tehdejším Německu řadu tratí, z nichž se některé dochovaly v provozu dosud - například Dessau - Wörlitz. Osobní doprava na této trati zanikla již v roce 1954, protože se oblast nikdy nedosídlila repatriovanými Poláky z oblasti východního Polska, kterou zabral Sovětský svaz. Nákladní doprava vydržela v horní části tratě do roku 1992. Marně se po roce 1989 snažili aktivisté oživit původní projekt tratě s prodloužením do Petříkovic. Rozklad polských železnic totiž po změně jízdního řádu v září 1991 dosáhl obřích rozměrů a vzpamatovává se z toho dosud.
Stojíme tedy před bývalou nádražní budovou v Okrzeszyně a jsme mile překvapeni, neboť budova obdržela zbrusu novou střechu, ač je neobydlena. Kolem tratě se vydáme po silnici a dojdeme do Uniemyślu, kde po levé ruce uzříme zříceninu barokního kostela; kostel vyhořel za nevyjasněných okolností v roce 1972. Po prohlídce se vydáváme na cestu po děrovaté silnici, kde nás občas míjejí kamiony naložené dřevem (jo, kdyby byla trať, povzdechne si pravý železničář) a pokračujeme do pěkného městečka Chelmsko Ślaskie (Schönberg), kde je zachováno starobylé náměstí s podloubím, a nezapomeneme navštívit ani jedenáct dřevěných domků tkalců, kde je i malé muzeum s prodejnou lněných výrobků. Manufaktura patřila dříve pod cisterciácký klášter v Krzeszówě
(Grüssau), i ten ležel na trati. Jedenáct domků bylo proto jako jedenáct apoštolů, neboť zrádce Jidáš měl domek oddělený, ale ten byl po válce zničen. Dlužno připomenout, že v Chelmsku, ač je to městečko, není na náměstí žádná kavárna ani restaurace, takže zde asi turismus moc nekvete. No nic.
Pokračujeme autobusem do Kamienne Góry. Kamienna Góra je velké město, ale vlak tam jezdí pouze od 29. 4. do 3. 9., a to jen o víkendech (relace Trutnov – Lubawka - Jelenia Góra). V Kamienna Góře jsou konečně i nějaké restaurace, hned naproti nádraží s pivem Piast, doporučuji i radniční restauraci, kde je dobré menu.

Martin Kubík


Právě přítomno: 269 hostů a žádný gestor