Kdo dojede do městečka Zborovice po trati Kroměříž - Zborovice, může se vydat polní cestou (viz mapy.cz) do souměstí Morkovice-Slížany (asi 5 km), po cestě uvidí kapli sv. Anny z roku 1848 (na snímku), která byla vystavěna na paměť zrušení roboty. V Morkovicích-Slížanech možno zvenku prohlédnout původně renezanční, barokně přestavěný a nyní zcela rekonstruovaný zámek. Jeho poslední šlechtičtí majitelé byli do roku 1945 Kinští. Pod kostelem na náměstí v Morkovicích je košíkářské muzeum.

Železničářský důvod, proč vás posílám právě do Morkovic je ten, že v letech 1909-1998 do města o třech tisícovkách obyvatel vedla železniční trať z Nezamyslic. Je obžalobou doby divokých 90. let, potažmo nezájmu města Morkovice a přilehlých obcí za svou trať bojovat, proto v roce 2011 byly zbylé nerozkradené koleje z celé trati vytrhány a trať nadobro zrušena pro další „vytíženou“ cyklostezku.
Cyklostezku jsem procházel těsně po Velikonocích a za 12 kilometrů chůze po bývalé trati jsem potkal jednoho cyklistu a jednu bruslařku na kolečkových bruslích. Na bývalé trati jsem se zdržoval od 9.30 - 13.30 h, takže je vidět, jak je cyklostezka vytížená. Kdyby ve vlaku jezdili dva lidi, již by se všude kritizovala nevytíženost spojů.
Cyklostezka byla otevřena na jaře 2012 a byla financována z Fondu dopravní infrastruktury (!) a stála 26 211 847,- Kč (mimo trhání kolejí). Po vybudování cyklostezky byly zbořeny všechny objekty morkovického nádraží, z celého nádraží zbyly jen dvě staré lípy a torzo rampy. Za provozu zde pamatuji malou hrázděnou výtopnu, skladiště a výpravní budovu. Vše je pryč. Budova po zrušení náhradní autobusové dopravy v roce 2005 upadla do stavu ruiny a byla zbořena pravděpodobně v roce 2014, hrázděná výtopna byla zbořena již v roce 2008. Koleje byly vytrhány počátkem roku 2010.
V současné době zůstaly jako němí svědci tratě pouze budovy bývalých stanic a nákladišť - Koválovice-Osíčany (vzorně opravil soukromý majitel) a Tištín (obydleno, ale neopraveno), u Koválovic-Osíčan možno spatřit dva telegrafní sloupy a někde jsou dosud složené zásněžky (odolávají 20 let), v km 10,3 je možno spatřit bývalý útulek traťových dělníků, hojně se vyskytují staničníky (dříve kilometrovníky). V Nezamyslicích zbylo ještě kolejové rozvětvení a propojení místní dráhy na hlavní trať Přerov-Brno/Prostějov, taktéž je zachován nadchod nad kolejemi. Na trati do počátku devadesátých let byly některé vlaky vedeny jako smíšené, což bylo ve složení jeden osobní vůz bývalé řady Bai-k, „hytlák“ a nákladní vozy podle potřeby. V roce 1989 jsem takovým jel - viz přiložené fotografie. Je smutné, jak tato trať dopadla, přitom vedla přímo centrem obcí jako je Tištín nebo Koválovice-Osíčany. Dnes u bývalé trati zůstal stát jediný telegrafní sloup. Tam mi jedna paní hanáckým nářečím sdělila: „Jako děti jsme u toho telegrafního sloupu stály, v zimě poslóchaly, jak dráty hučijó, já jsem vlakem do roku 1998 denně jezdila do práce...“
V Morkovicích začíná zástavba v dodnes pojmenované Nádražní ulici směrem do centra Morkovic. Existovaly i plány propojit trať mezi Zborovicemi a Morkovicemi, k tomu však do roku 1914 nedošlo a pak již na to nebyla vhodná doba. Škoda. V roce 1989 se ještě oslavovalo kulaté výročí tratě (80 let), že bude jako kulaté poslední, netušil tehdy nikdo. Tato cedule je dosud umístěna na jedné železničářské chatě u bývalého místního nádraží v Nezamyslicích. Stačilo málo nebo moc - bojovat za dráhu až do těch hrdel a statků!
Toť vše.
Martin Kubík

Právě přítomno: 257 hostů a žádný gestor