Republiková rada seniorů OSŽ jednala v kompletní sestavě

Na prvním letošním jednání Republikové rady seniorů (RRS) OSŽ v Praze 21. ledna přivítal její předseda Kurt Mužík paní Naděždu Šenkapoulovou, která bude (za Olomoucký kraj) zřejmě dlouhodobě zastupovat Jiřího Soldána, který je po těžké operaci. Přítomno bylo všech čtrnáct členů rady, většinu už teď mají ženy, kterých je nyní osm. Číst dál

Dohody byly splněny, prostor pro stávku není, je to ale degradace režijek a začátek jejich konce, zaznělo na jednání Ústředí OSŽ

Problematika jízdních výhod v Jihomoravském kraji byla jedním z devíti bodů programu prvního letošního zasedání Ústředí OSŽ, které se konalo ve středu 22. 1. 2020 v Praze. Právě kvůli tomuto bodu byli do Prahy přizváni předsedové třinácti (dva se omluvili) největších ZO OSŽ z Jihomoravského kraje. Jednání, které řídil předseda OSŽ Mgr. Martin Malý, mělo ale standardní úvod: kontrolu plnění úkolů (v níž mimo jiné zaznělo, že 4. 2. 2020 by měl po téměř třinácti letech padnout prvoinstanční rozsudek ve Číst dál

Usnesení Ústředí OSŽ ze dne 22. 1. 2020 k situaci režijních výhod ČD v Jihomoravském kraji

Ústředí OSŽ z důvodu, že od 23. 1. 2020 bude zajištěna pro držitele režijek na základě úhrady časového příplatku možnost využívat vlaky ČD objednávané JMK, čímž byl splněn první požadavek Stávkového výboru OSŽ z 2. 1. 2020, ruší termín stávky v JMK dne 30. 1. 2020. Současně však konstatuje, že nesouhlasí s výší příplatku 1500 Kč a se způsobem, jak byla jeho výše stanovena, neboť tato výše příplatku neodpovídá realitě využívání režijky většinou jejich držitelů a výrazně zhoršuje kvalitu jízdních Číst dál

Na školení o PKS SŽDC v Brně se rozproudila diskuse kolem odměňování i na téma FKSP

V sále restaurace Bogota na hlavním nádraží v Brně se v pondělí 20. ledna uskutečnilo páté a současně předposlední ze série školení o Podnikové kolektivní smlouvě SŽDC a FKSP SŽDC. Za zaměstnavatele se jednání zúčastnil vedoucí personálního oddělení Evžen Pospíšil, spolu s ním zasedli za předsednickým stolem (na snímku) Petr Štěpánek (předseda PV OSŽ SŽDC) a tajemníci PV Miloš Paleček, Miroslav Maincl a Dušan Richter. Jednání byl jako host přítomen rovněž předseda OSŽ Martin Malý, který se ten den v Číst dál

V Brně se v pondělí 20. ledna odpoledne sešel stávkový výbor s předsedy všech větších ZO OSŽ na Brněnsku (na snímku). Jednání řídil předseda OSŽ Martin Malý. Projednávána byla situace, kdy vedení Jihomoravského kraje uzavřelo dohodu s Českými drahami o uznávání režijních výhod ve vlacích, placených Jihomoravským krajem. Podle této dohody bude Jihomoravský kraj uznávat režijní výhody všem držitelům režijek v celé republice na základě úhrady ročního příplatku 1500 Kč. Číst dál

OBZOR ke stažení

REKREACEOSZ.CZ

"Dovolte mi, abych Vám představil rekreační zařízení OSŽ pro rodinnou i individuální rekreaci OSŽ".
Více informací najdete na:
www.rekreaceosz.cz

Martin Vavrečka
místopředseda OSŽ pro majetek

Cestujeme s Obzorem

Sekretariát OSŽ

Mobil
Adresa
Na Břehu 579/3, 190 00 PRAHA Vysočany
DIČ
CZ 00225479
osz@osz.org
  • Ústředí
  • PV ČD
  • PV Cargo
  • PV SŽDC
  • NeRV
  • RRS OSŽ
  • Tripartita

Ústředí Odborového sdružení železničářů

Odborové sdružení železničářů (OSŽ) je odborovým svazem pro zaměstnance všech profesí, které se vyskytují v železniční dopravě či s ní spjatých odvětvích.

Pokračovat do sekce Ú OSŽ

Podnikový výbor OSŽ při ČD a.s.

Vrcholově rozhoduje o všech záležitostech činnosti OSŽ vůči zaměstnavateli ČD, a.s. Jedná o pracovněprávních předpisech, uzavírá kolektivní smlouvy.

Pokračovat do sekce PV ČD

Podnikový výbor OSŽ ČD Cargo, a.s.

Sociální partner ve společnosti ČD Cargo, a.s. Je složen ze zástupců z jednotlivých Výborů PJ a SOKV. Zastupuje členy napříč celou republikou.

Pokračovat do sekce PV ČD Cargo Najdete nás také na Twitteru

Podnikový výbor OSŽ SŽDC

je příslušným odborovým orgánem OSŽ pro jednání s vedením SŽDC na úrovní GŘ a je složen ze zástupců všech výborů OSŽ při oblastních ředitelstvích, CDP, HZS a GŘ.

Pokračovat do sekce PV SŽDC Najdete nás také na Twitteru

Nedrážní republikový výbor OSŽ

NeRV v rámci OSŽ sdružuje 64 základních organizací ve 36 společnostech působících v oblastech souvisejících se železniční dopravou.

Pokračovat do sekce NeRV

Republiková rada seniorů OSŽ

RRS se zabývá seniorskou problematikou, společenským uplatněním a kulturním životem seniorů - členů OSŽ.

Pokračovat do sekce RRS OSŽ

Tripartita (Rada hospodářské a sociální dohody ČR)

je institucionalizovaná platforma pro vedení sociálního dialogu mezi vládou, odbory a zaměstnavateli. OSŽ je v Tripartitě zastoupeno díky členství v ASO.

Pokračovat do sekce Tripartita

• Rekreace, sport a volný čas

Pokračovat do sekce
    Rekreace, sport, volný čas, patří mezi hlavní náplně Mezinárodního oddělení. Nabízíme pobyty ve vlastních rekreačních zařízeních a ve spolupráci s cestovní kanceláří ČD travel s.r.o., i v mnoha dalších destinacích v ČR a v zahraničí. Organizujeme sportovní akce od oblastních úrovní po mezinárodní akce železničářské sportovní organizace USIC.

Jednání o režijních výhodách

• Jihomoravský kraj se s Českými drahami dohodl na režijním jízdném, režijky využijí na všech linkách IDS JMK i další drážní zaměstnanci

Jihomoravský kraj se s Českými drahami dohodl na režijním jízdném, režijky využijí na všech linkách IDS JMK i další drážní zaměstnanci Kromě zaměstnanců Českých drah (ČD) budou moci režijní jízdné využívat v regionální železniční dopravě v Jihomoravském kraji i pracovníci Správy železnic, Ministerstva dopravy, Drážního úřadu a ostatní zaměstnanci Českých drah. Dohodu mezi ČD a Jihomoravským krajem dnes (20. ledna) na Číst dál
  • Uznávání jízdních výhod v rámci obvodu vymezeném objednávkou Jihomoravského kraje

Uznávání jízdních výhod v rámci obvodu vymezeném objednávkou Jihomoravského kraje Informujeme držitele jízdních výhod o podmínkách uznávání zaměstnaneckých jízdních výhod ČD v rámci obvodu vymezeném objednávkou Jihomoravského kraje (dále jen JMK). Od 1. 1. 2020 neplatí v obvodu vymezeném objednávkou JMK zaměstnanecké jízdní výhody (dále jen ZJV). Tato skutečnost se Číst dál
  • O dalším postupu ve věci stávkové pohotovosti a případné stávky rozhodne ve středu jednání Ústředí OSŽ

O dalším postupu ve věci stávkové pohotovosti a případné stávky rozhodne ve středu jednání Ústředí OSŽ V Brně se v pondělí 20. ledna odpoledne sešel stávkový výbor s předsedy všech větších ZO OSŽ na Brněnsku (na snímku). Jednání řídil předseda OSŽ Martin Malý. Projednávána byla situace, kdy vedení Jihomoravského kraje uzavřelo dohodu s Českými drahami o Číst dál
  • Podnikový výbor OSŽ při ČD, a. s.: Železničáři Jihomoravského kraje požadují urychlené řešení režijek

Podnikový výbor OSŽ při ČD, a. s.: Železničáři Jihomoravského kraje požadují urychlené řešení režijek Jednání Podnikového výboru OSŽ při Českých drahách, a. s., které řídila tajemnice PV Věra Nečasová (na snímku), začalo dne 8. ledna 2020 netradičně, vystoupením zástupkyň zaměstnavatele. Byly jimi Mgr. Martina Maričová, pověřená řízením odboru 10, a Ing. Lucie Bauerová z Číst dál
  • Společné stanovisko odborových organizací působících na železnici k situaci režijních výhod ČD v Jihomoravském kraji ze dne 7. ledna 2020

Společné stanovisko odborových organizací působících na železnici k situaci režijních výhod ČD v Jihomoravském kraji ze dne 7. ledna 2020 AKTUALIZOVÁNO Včera (7. ledna 2020) se v sídle OSŽ v Domě Bohemika v odpoledních hodinách uskutečnilo společné jednání představitelů odborových organizací působících na železnici za účelem domluvy na společném postupu v problematice režijních výhod ČD, zejména s ohledem na aktuální Číst dál

11.01.2018

Rádi bychom Vás informovali, že dnes byla na SŽDC podepsána nová Podniková kolektivní smlouva na období od 1. února 2018 do 31. prosince 2019.

Dnes byla dohodnuta na SŽDC nová Podniková kolektivní smlouva na období od 1. února 2018 do 31. prosince 2019. Při promítnutí nového systému tarifních mezd a nového osobního příplatku dochází u všech zaměstnanců k nárůstu mzdy v průměru o 4,4 %, z toho u nejnižších tarifních stupňů až o 8 %. V návaznosti na novou výši minimální mzdy od 1. 1. 2018 došlo k významné změně u nejnižších tarifních mezd. Současně se upravila nominální hodnota stravenek na 110 Kč, 90 Kč a 55 Kč. Dále bylo dohodnuto vyplacení mimořádné odměny ve výši 5 000 Kč, a to v lednu se mzdou za měsíc prosinec 2017. Dojde také k dorovnání rozdílu vzniklého nepodepsáním PKS v měsíci lednu 2018 se mzdou za tento měsíc.

ozz    logo son 2014 01   osz logo25b