Podnikový výbor OSŽ při ČD, a. s., konaný 10. ledna 2024, řídil tajemník PV Antonín Leitgeb. Po úvodní kontrole usnesení se předseda PV Štěpán Lev krátce vrátil k uzavřené kolektivní smlouvě ČD na rok 2024. Podstatná změna nastala ve struktuře „Osobního ohodnocení“ (OsO), které je rozděleno na složku variabilní 30 % a fixní 70 %. K OsO bude vydána vnitřní norma, která upřesňuje pravidla a kritéria tohoto osobního ohodnocení.

Jak dále uvedl Štěpán Lev, příplatky za praxi a udržení kvalifikace jsou včleněny do fixní (pevné) složky osobního ohodnocení. Uvedené příplatky, na které byli zaměstnanci zvyklí v předchozích PKS, jsou překlopeny do fixní části osobního ohodnocení a zůstávají ve stejné výši pro zaměstnance, kteří na ně mají nárok. Příplatek za udržení kvalifikace bude rozpočítán do měsíčního ohodnocení, nikoliv dvakrát za rok. „Každý zaměstnanec bude informován o výši osobního ohodnocení prostřednictvím Zaměstnaneckého portálu ČD ve složce osobní ohodnocení,“ dodal Lev. Předseda PV také připomněl, že v Zásadách sociálního fondu pro rok 2024 nastanou podstatné změny, které se dotknou především seniorů a také dotací na rekreace, a to vše v důsledku „vládního balíčku“.
Pokud se týká školení k PKS (aktivy), tak ty se letos uskuteční ve třech termínech, v Praze v sídle OSŽ, za přítomnosti zástupce odboru 10 Ing. Lucie Bauerové. Školení proběhnou dne 29. ledna (pro oblast Břeclav a Olomouc), 30. ledna (oblast Praha a Pardubice) a 1. února (oblast Plzeň a České Budějovice). Začátek je stanoven vždy na 9:30 hodin.
V 10 hodin se na jednání Podnikového výboru dostavili pozvaní hosté – členka představenstva ČD Mgr. Blanka Havelková, vedoucí skupiny benefitů Ing. Lucie Bauerová a vedoucí oddělení KNLZ Mgr. Petr Valenta Ph.D., kteří členy PV seznámili s problematikou smluvních mezd, personálními změnami ve vedení podniku a novou koncepcí podpory zaměstnanosti u Českých drah pro rok 2024. Poslední zmíněné téma představil Petr Valenta. Podle jeho slov se v loňském roce podařilo přijmout více zaměstnanců než v roce předchozím, a i v letošním roce zaměstnavatel očekává podobný trend, ke kterému by měl přispět nově koncipovaný náborový příspěvek cílený na nedostatkové profese. Novinkami v tomto programu je příspěvek na mobilitu a na ubytování, jakož i stipendijní program, který má za cíl přilákat na České dráhy další zaměstnance. „Podnik připravuje také stabilizační příspěvek pro dlouholeté zaměstnance ČD,“ zdůraznil Valenta.
Dalším hostem jednání byl člen představenstva ČD, odpovědný za osobní dopravu, Ing. Jiří Ješeta, který informoval o situaci v oblasti vozového parku osobní dopravy ČD a zmínil také problematiku osobních pokladen. Mimo jiné popsal problémy u dodávaných souprav firmy PESA, kde je mnohdy nutné při jejich poruchovosti nasazovat starší soupravy. Rovněž podotknul nedodržování termínů oprav osobních vozů u specializovaných firem. Se členy PV diskutoval Jiří Ješeta problémy týkající se údržby vozidel, kde v některých případech vázne jejich efektivní organizace. V otázce osobních pokladen konstatoval, že v důsledku pokračující digitalizace v prodeji jízdenek se neustále snižuje potřeba osobních pokladních, ne však ve všech krajích. „U dálkové osobní dopravy dosáhla digitalizace prodeje jízdenek 80 procent,“ vysvětlil Ješeta. V diskusi dále reagoval na dotazy, týkající se elektrických souprav Moravia, poklesem výkonů ČD, vývojem v oblasti zavádění ETCS a také nedostatek provozuschopných souprav Pendolino, které musí být v některých případech nahrazovány klasickými soupravami.
Závěrečná část jednání patřila organizačním záležitostem a diskusi. Štěpán Lev informoval o chystaných návrzích na centrální akce BOZP pro rok 2024, na které je letos vyčleněno více než v minulých letech, a to 45 milionů korun. Nadále bude pokračovat trend revitalizace nocležen a odpočinkových místností.
Posledním důležitým bodem jednání PV byla reakce na petici, vyzývající k odstoupení vedení PV OSŽ ČD pro nesouhlas s nastavenými podmínkami sjednané nové PKS na rok 2024. V rozsáhlé diskusi, které se zúčastnili všichni přítomní, bylo konstatováno, že týmu kolektivních vyjednavačů se podařilo prosadit maximum možného za dané situace. Jak znovu připomněl Antonín Leitgeb, loňské vyjednávání se vyznačovalo těžkým nátlakem ze strany podniku, který není srovnatelný s žádným jiným z předchozích kolektivních vyjednávání. V přijatém usnesení se členové PV od zmíněné petice distancují a vyjadřují současnému vedení PV plnou podporu.
Miroslav Čáslavský