Dne 7.11.2019 se v Rytířském sále Generálního ředitelství SŽDC sešli zástupci skupiny pro řešení problematiky OOPP a stejnokrojových součástek. V informacích zaznělo mj. že byla vypsána zakázka na výrobu nových stejnokrojů a předpoklad naskladnění je do pololetí r.2020, že dosud nejsou dodána trika ke zkoušení pro zaměstnance CDP, že se posouvá novelizace předpisu Zam 3, chystá se novelizace předpisu Bp 36 a na sklad dorazily odlehčené letní i zimní výstražné vesty.

Zaměstnavatel předložil vzorek nové bundokošile dámské s tím, že tyto opět zašlou již vybraným ženám k vyzkoušení. Vzhledem k datu se jedná spíše o vyzkoušení nových úprav, než zkoušení v provozu.

Na náš požadavek o zajištění fleecových mikin pro některé profese (např. signalisty - jako mezičlánek mezi trikem a montérkovým kabátkem) zaměstnavatel předložil pět vzorků, ze kterých jsme vybrali jeden, který bude zaměstnanci vyzkoušen. Dojde též ke zrušení oranžových bavlněných trik; zůstanou pouze trika modrá.

A jak jsme již dříve avizovali, od roku 2020 dojde ke zrušení povinných bodů a nebude stanoven nutný výběr zimních a letních součástek (košile, kalhoty).

Miloš Paleček

Právě přítomno: 270 hostů a žádný gestor