Jménem vedení  podnikového výboru OSŽ SŽDC by jsme  vám rádi poděkovali  za přízeň a důvěru, kterou jste nám celý letošní rok věnovali.

 Nebyl to rok lehký a jednoduchý. Ale ty předešlé také ne.  Museli jsme se potýkat se spoustou organizačních či personálních změn ve všech stupních řízení SŽDC.  Konec roku byl završen  podpisem PKS, která se dle našeho názoru i dle ohlasu vás, našich členů,  vcelku podařila. Za zmínku stojí snad vyrovnání jakéhosi dluhu z loňského roku u  domácích pohotovostí. Opět se nám podařilo zvýšit příplatek za soboty a neděle a hlavně za noční směny.

 Některé  věci se bohužel nepodařilo vyřešit tak, jak jsme  si to my i vy určitě představovali.  Díky liberalizaci železnice se nám po různých tratích a v různých krajích prohánějí soukromí dopravci.  Někde s větším úspěchem, někde s menším, někde by se to dalo nazvat velmi slušně neúspěch. Je třeba si uvědomit, že do této situace nás určitě nevmanévrovalo OSŽ.  Dnes víme, že některé věci se určítě podcenily. Situace hlavně v Jihomoravském kraji je krajně neuspokojivá.

V roce příštím nás čekají další výzvy a určitě i organizační změny, převlékání do nových uniforem… Čeká nás nelehká práce na novém katalogu zaměstnání, kde by jsme vás rádi požádali o spolupráci.  Je třeba větší aktivity i od vás, řadových členů.

 O naší práci se vás snažíme informovat jak na našich webových stránkách i na twitterovém účtu PV OSŽ SŽDC.  A bude to minimálně v tomto formátu i nadále.

Těm z vás, kteří se v  tuto dobu už nasávají vánoční atmosféru přejeme klidné vánoce v kruhu nejbližších. Těm, kteří  o svátcích budou pracovat, hlavně klidné směny.  Všem co nejvíce odpočinku v průběhu vánočních svátků a klidný vstup do nového roku.

Děkujeme všem za podporu a těšíme se na další spolupráci.

Vedení  PV OSŽ SŽDC