Na základě takzvaného rozstřelu (otevírání obálek s nabídkami) získala společnost RegioJet od prosince příštího roku (2019) linku R8 (Brno – Ostrava – Bohumín). Smlouva bude uzavřena na osm let (do konce platnosti jízdního řádu 2026/2027) a společnost RegioJet se v ní zaváže, že navýší počet spojů zhruba o 19 % (namísto patnácti párů vlaků sedmnáct párů). Společnost RegioJet totiž nabídla pro stát nejvýhodnější nabídku (252 milionů Kč/ročně, poté co byla nabídka společnosti Leo Express ze soutěže pro nesplnění zadávacích podmínek vyřazena), České dráhy nabídly cenu vyšší – 278 milionů za rok. Celkově stát za provoz na lince R8 v letech 2020 až 2027 zaplatí 2,017 mld. Kč.

„O dopravu na lince R8 Brno – Bohumín v uplynulých měsících projevili zájem ještě dopravci Leo Express a České dráhy. Nejvýhodnější nabídku pro stát ve výši 251 milionů korun ročně podal Leo Express, dopravce však nesplnil zadávací podmínky, proto byl ze soutěže vyřazen,“ konstatuje v tiskové zprávě ministr dopravy Dan Ťok s tím, že oproti předpokladům z kalkulací dopravců z jara letošního roku konkurenční tlak vedl ke snížení nabídky o cca 50 mil. Kč ročně.

Soubor linek R21 (Praha – Mladá Boleslav – Turnov – Tanvald), R22 (Kolín – Mladá Boleslav – Česká Lípa – Nový Bor), R24 (Praha – Rakovník) a R26 (Praha – Příbram – Písek – České Budějovice) bude nakonec v období tří jízdních řádů (2019/2020 až 2021/2022) provozovat společnost ARRIVA vlaky, která v rozstřelu porazila České dráhy. Ty nabídly provoz na linkách za celkovou úhradu ve výši 931 mil. Kč, společnost ARRIVA vlaky, s. r. o., pak ve výši 731 mil. Kč. „Ve stávající smlouvě ČD vykázaly za rok 2017 u těchto linek ztrátu 299 mil. Kč. Nyní aktuální nabídka ARRIVA vlaky představuje částku cca 244 mil. Kč za rok, tzn., že o 55 milionů ročně ušetříme,“ uzavřel ministr Ťok.

České dráhy tedy přijdou od prosince příštího roku o pět linek, což je pro zaměstnance Českých drah nepříjemná zpráva znamenající ztrátu výkonů a tím pádem i hrozbu snižování počtu zaměstnanců. „Na trhu osobní železniční dopravy už nikdy nebudeme sami, děláme ale všechno pro to, abychom zůstali dominantním dopravcem,“ reaguje na tuto zprávu generální ředitel Českých drah Miroslav Kupec a dodává: „A daří se nám to. Již nyní máme zasmluvněno asi 40 % stávajících výkonů a smlouvy na dalších zhruba 40 % výkonů se připravují. V posledních dnech jsme obhájili pro nás stěžejní linky Ex2 a R18 a o dalších výkonech se bude teprve rozhodovat. O neúspěchu Českých drah se tak dle mého názoru nedá hovořit. Je zcela zřejmé, že nadále zůstáváme dominantním dopravcem v České republice a budeme schopní našim zaměstnancům garantovat práci a jejich rodinám sociální jistotu. Tam, kde přicházíme o část výkonů, se budeme maximálně snažit stávající personál udržet. Kvalitních a loajálních zaměstnanců si vážíme a potřebujeme je."

Michael Mareš s využitím tiskové zprávy Ministerstva dopravy ČR
 

Právě přítomno: 150 hostů a žádný gestor