Základní kámen k pomníku režijní výhody položen! Kladívkem poklepali zástupci Jihomoravského kraje a bohužel s pomocí ČD za přihlížení OSŽ. Vypadá to na velkou prohru a ta se může vymstít příští léta i v ostatních krajích. Režijky budou k ničemu! Jako dlouholetý člen OSŽ považuji „dočasné řešení“ ve věci platnosti jízdních výhod za naprosto nepřijatelné! Výše uvedené věty jsme vybrali ze tří dopisů (ty budou uveřejněny v Obzoru č. 25/2019, v rubrice Názory), v nichž pisatelé reagují na vývoj u režijních výhod v Jihomoravském kraji, a požádali jsme předsedu OSŽ Mgr. Martina Malého, aby na tyto dopisy reagoval. I jeho odpověď bude uvedena v Obzoru 25/2019, který oficiálně vychází 23. 12. 2019.

Vážení čtenáři,
v reakci na výše uvedené příspěvky k problematice režijních výhod bych zde rád prezentoval také svůj pohled na věc. Na pohřbívání režijek je po mém soudu ještě trochu brzy, potíže však určitě přibývají, a je také pravda, že v letošním roce byla jejich existence hned dvakrát velmi vážně ohrožena. V obou případech se nám však podařilo intenzívním vyjednáváním ohrožení odvrátit.

První velmi vážné ohrožení se objevilo na jaře a to v podobě poslaneckého pozměňovacího návrhu Martina Kolovratníka, který do poslanecké sněmovny předložil návrh na zrušení § 33, zákona 77/2002 Sb., který zmocňuje Ministerstvo dopravy (MD) ČR k vydávání tarifu režijního jízdného. Pokud by tento paragraf byl zrušen, byl by to samozřejmě okamžitý konec celého stávajícího systému režijek. Intenzivní informační kampaní OSŽ, včetně osobní účasti v diskusi při projednávání tohoto pozměňovacího návrhu přímo na jednání hospodářského výboru poslanecké sněmovny, se nám podařilo toto nebezpečí zažehnat.

Podruhé byla v letošním roce existence režijek velmi vážně ohrožena návrhem 16. změny tarifu režijního jízdného, jak nám ho počátkem září MD ČR zaslalo k připomínkám. Zde kromě jiného MD ČR navrhovalo přidat nové ustanovení, které by umožňovalo v případě dohody objednatele (příslušného kraje) a ČD vyloučit platnost režijky prakticky ve kterémkoliv vlaku. Je samozřejmé, že pokud by se toto ustanovení do tarifu režijních výhod dostalo, okamžitě by byly ČD ve velkém tlaku na zrušení platnosti režijek zejména od krajů, kde se jednalo o uzavření brutto smluv, a dnes už bychom byli velmi pravděpodobně v situaci, že by režijky neplatily minimálně v šesti krajích. I toto vážné ohrožení se nám intenzívním vyjednáváním s ČD a MD ČR nakonec podařilo odvrátit a inkriminované ustanovení se do 16. změny tarifu režijních výhod nakonec nedostalo (na rozdíl od zachování stávající výše prolongačních poplatků na další tři roky, což lze určitě hodnotit jako pozitivní doplnění textu tarifu).

Nevyřešeným problémem je ale existence ustanovení, které se do tarifu jízdních výhod MD ČR dostalo před dvěma lety v důsledku postupující liberalizace v reakci na stížnosti ČD na diskriminaci při soutěžích z důvodu nutnosti kalkulovat do nabídkové ceny při soutěžích náklady na ušlé tržby za držitele režijek mimo zaměstnance ČD, tj. zejména ze SŽDC, dceřiných společností ČD a za důchodce. MD ČR proto v roce 2017 do tarifu vložilo ustanovení o tom, že v případě, kdy je smlouva mezi objednatelem a ČD uzavírána na základě nabídkového řízení, režijka zde nebude platit a náklady za ušlé tržby tedy ČD nemusí v nabídce kalkulovat. Současně však ministerský tarif zmocňuje ČD prodávat na své komerční riziko doplatek k režijce na používání těchto vlaků (obdobně jako je tomu u příplatku na komerční vlaky), přes který by měly ČD zprostředkovaně přes držitele režijek získat peníze od SŽDC a dceřiných společností ČD za „jejich“ režisty. Toto ustanovení až dosud držitelům režijek prakticky nepůsobilo žádné potíže, protože objednatelé (kraje) v drtivé většině smlouvy o dopravní obslužnosti neuzavírají s ČD na základě nabídkového řízení, ale naopak formou přímého zadání vybranému dopravci (byť většinou po předchozím neformálním porovnání nabídek více dopravců) a to zejména proto, aby se vyhnuli potížím v případě stížnosti neúspěšných soutěžitelů. Režijka v těchto vlacích však automatiky platí. Pouze když kraj uzavírá smlouvu s ČD na základě nabídkového řízení, což je právě případ Jihomoravského (JMK) kraje, režijka neplatí a ČD jsou oprávněny prodávat časový doplatek na používání vlaků JMK. To by samo o sobě opět nebyl problém v případě, že by zde byla soutěžena netto smlouva. V případě brutto smlouvy je však situace komplikovanější z důvodu nutnosti jednat s JMK o kompenzacích. A právě průtahy v tomto jednání nakonec vedly k tomu, že se SŽDC rozhodlo raději vyplatit zaměstnancům příspěvek na dopravu v penězích, než zdlouhavě vyjednávat o způsobu úhrady alikvótního příspěvku na kompenzace za případné časové příplatky na vlaky JMK poskytnuté ČD režistům ze SŽDC.

Jako OSŽ jsme se velice snažili vedení JMK, ČD a SŽDC přimět k větší vzájemné vstřícnosti při hledání společného všestranně vyhovujícího řešení časových příplatků k režijkám. Bohužel zájmy těchto tří subjektů jsou v tomto konkrétním případě z celé řady důvodů velice rozdílné, komunikace mezi nimi složitá a spolupráce nevalná. Výsledné řešení režijních výhod ve vlacích JMK je v důsledku toho velice nedokonalé a osobně jej rozhodně nevnímám jako optimální výsledek.

Nedomnívám se sice, že by se objednatelé regionální železniční dopravy (kraje) v nejbližších letech nějak překotně zbavovali možnosti uzavírat smlouvy s dopravci formou přímého zadání, postupně však nějaké soutěže a z nich plynoucí komplikace pro režijní výhody přibývat určitě budou. Proto se po vyhodnocení dosavadních zkušeností a zvážení všech okolností domnívám, že stávající systém režijek nám sice určitě ještě nějakou dobu vydrží, ve střednědobém horizontu však musíme hledat nějaké nové nastavení legislativních pravidel jízdních výhod, které bude lépe použitelné v podmínkách liberalizace a bude mít větší podporu u MD ČR, dopravců, objednatelů dopravy i SŽDC, a nebudou z něj vznikat zbytečné spory mezi těmito subjekty. Pokud se nám jej nepodaří včas nalézt a prosadit, bude do budoucna udržování jízdních výhod na stávajícím legislativním základě určitě čím dál komplikovanější.

Mgr. Martin Malý, předseda OSŽ


 

Právě přítomno: 268 hostů a žádný gestor