Zdravotní pojišťovnu může každý občan České republiky změnit pouze jedenkrát za rok, a to ve dvou termínech: k 1. červenci, tedy pokud o přeregistraci požádá mezi 1. lednem a 31. březnem, což je právě nyní, nebo k 1. lednu, pokud žadatel o přeregistraci požádá mezi 1. červencem a 30 zářím.

„ZP MV ČR letos vyčlenila na fond prevence celkem 260 milionů korun, protože jednou z cest, jak naplnit motto ZP 211 Zdraví jako vášeň, je myslet na sebe včas: tedy sportovat a nezapomínat na prevenci,“ říká v rozhovoru Ing. Bc. PETR TOMAN, BA (Hons), člen správní rady Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR (ZP 211).

Můžete vyjmenovat nějaké výhody, proč být pojištěncem Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra (ZP 211)?
Mezi klienty ZP 211 je stále oblíbenější služby „Lékař na telefonu“ (+420 283 002 772), což je bezplatná konzultační služba, kterou poskytují kvalifikovaní lékaři 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Službu ZP MV ČR poskytuje od roku 2018 a v roce 2019 vyřídilo asistenční centrum celkem 7750 hovorů. Zajímavostí je, že nejčastějším dnem volání je pondělí, nejméně se naopak volá v neděli. Nejčastěji volající konzultují svůj zdravotní stav či požadují vysvětlení lékařských pojmů a postupů, respektive objasnění laboratorních výsledků. Zdůrazním ale, že „Lékař na telefonu“ nenahrazuje osobní návštěvu lékaře ani záchrannou službu!

Už téměř čtyři roky pomáhá klientům ZP 211 ombudsmanka – ochránkyně práv klientů. ZP 211 byla první ze zdravotních pojišťoven, která s touto myšlenkou přišla. Služba spočívá v tom, že klienti se na ni mohou například obrátit, když jsou nespokojeni s vyřízením své žádosti, stížnosti či reklamace, kterou již dříve u ZP MV ČR podali.
Ano, tato služba funguje a klienti ZP MV ČR ji kvitují s povděkem. Ombudsmanka může vysvětlit věci nebo zprostředkovat názor příslušného odborného pracoviště, ale řeší i jiná témata, jako jsou dostupnost zdravotních služeb, kvalita klientských služeb, čerpání preventivních programů či registrace pojištěnce.
V nabídce ZP MV ČR je také například Program slev a výhod. Tyto slevy klientům ZP 211 nabízejí obchodní partneři pojišťovny. Díky tomu mohou pojištěnci ZP 211 ušetřit například při pořizování brýlí, doplňků stravy, kosmetických přípravků, produktů pro matku a dítě, zdravotnických prostředků, dětských cyklistických přileb, lyžařských a snowboardových helem či například při návštěvě maséra a solné jeskyně…
Zapomenout určitě nemohu na fond prevence. ZP MV ČR letos vyčlenila na fond prevence celkem 260 milionů korun, protože jednou z cest, jak naplnit motto ZP 211 „Zdraví jako vášeň“, je myslet na sebe včas: tedy sportovat a nezapomínat na prevenci. Pojišťovna své klienty s aktivním přístupem ke svému zdraví podpoří příspěvkem z fondu prevence – dospělým přispěje až 500 Kč, dětem až 1000 Kč a ženám v souvislosti s těhotenstvím až 1500 Kč. Navíc ZP MV ČR umožňuje, aby rodiče převedli svůj příspěvek ve prospěch dítěte, takže dítě nakonec může čerpat až 2000 Kč ročně. Je tedy výhodou, pokud je u ZP MV ČR pojištěna celá rodina.

Jaké novinky z Fondu prevence pro rok 2020 ZP MV ČR připravila?
Mezi novinky, na které v letošním roce ZP MV ČR svým klientům přispívá, je příspěvek na umělé mléko pro novorozence s porodní váhou pod 1500 g, nácvik správného čištění chrupu u dentálního hygienisty i pro dospělé či sestavení jídelníčku nutričním terapeutem pro klienty s BMI vyšším než 35 a nižším než 18,5. ZP 211 podporuje i tzv. telemedicínu, což znamená, že podporuje pojištěnce zapojené do programu telemonitoringu (přenos klinických dat pacientů na dálku např. telefonem nebo internetem). Program se týká pojištěnců s chronickým srdečním selháním, kteří mají více než 24hodinový Holter (například týdenní) pro kontrolu EKG nebo krevního tlaku. Program je určen rovněž klientkám s těhotenskou cukrovkou, u kterých se provádí pravidelné sledování hodnot cukru v krvi na dálku. Ještě doplním, že pro děti s chronickými obtížemi dýchacích cest ZP MV ČR každoročně pořádá léčebně ozdravné pobyty ve Vysokých Tatrách na Slovensku.

V minulosti jste pro pojištěnce ZP 211 zřídil e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., jejímž prostřednictvím se na vás mohou lidé obracet s dotazy týkajícími se ZP MV ČR. Tato e-mailová adresa funguje pořád?
Ano a zájem o ní je oproti loňskému roku opět výrazně vyšší. Nejčastěji se tam objevují dotazy na ozdravné pobyty, na tzv. malé KOPky, ale i na možnost léčby. Protože zubaři stárnou a ubývají, a v mnoha městech je problém zubaře sehnat, tak stále více lidí hledá pomoc i v tomto směru. ZP MV ČR navrhne podle bydliště tazatele seznam zubařů, kde se zájemce může přihlásit. Během jednoho, dvou dnů tak každý může mít nového zubaře. Takže i tím se zabýváme.
Ještě bych chtěl zmínit jednu věc: Loni jsem spolu s personálním ředitelem SŽDC (Správy železnic) Pavlem Kouckým jednal s náměstkem ministra zdravotnictví Romanem Prymulou, kde jsme diskutovali zdravotní způsobilost u „cukrovkářů“. V okamžiku, kdy si například strojvedoucí, výpravčí a další začnou píchat inzulín, neprojdou preventivní prohlídkou, ačkoliv dnes již existují moderní léky, které nezpůsobují hypoglikemické stavy, a proto kdyby je zaměstnanci s diabetes užívali, nemuseli by ze zaměstnání z důvodu ztráty zdravotní způsobilosti odcházet.
Takže uděláme ve spolupráci s ministerstvem zdravotnictví všechno pro to, aby došlo ke změně vyhlášky 101 a ti zaměstnanci mohli normálně do řádného odchodu do důchodu vykonávat své povolání. To je největší úkol na letošní rok a roky další. I odborníci totiž tvrdí, že 101ka by se měla změnit. Jak říká pan profesor Prymula: daleko horší jsou neléčení cukrovkáři, než léčení diabetici, protože když jsou pravidelně a kvalitně léčeni, tak je velká pravděpodobnost, že mohou bez obtíží pracovat dál. Ale nyní je to tak nastavené, že jakmile začne léčba inzulínem, tak zaměstnanec neprojde preventivní prohlídkou, což pro zaměstnance ve věku nad čtyřicet let je naprosto likvidační.

Vaše iniciativa prý cílí i na služebně mladší kolegy, kteří zatím nemají nárok na tzv. KOPky, ani na jiný příspěvek „kondičního typu“, je to pravda?
Ano! Nyní každý zaměstnanec-pojištěnec ZP MV ČR, který jede na KOP, dostane navíc 1500 Kč, ale ti mladší, kteří nejedou na KOP dřív než po dvaceti odpracovaných letech, tak nedostanou nic. Takže by bylo dobré dávat i jim nějaký preventivní program tak, aby ten zaměstnavatel pracoval s mladým zaměstnancem už od mladšího věku a ne až po těch dvaceti letech. Na SŽDC (Správě železnic) sice máme pro mladé tzv. malé KOPky, ale ostatní zaměstnavatelé (ČD a ČD Cargo) by mohli využít již existujících programů ZP MV ČR na například speciální vyšetření pro mladé zaměstnance. Může třeba dojít k ponížení částky 1500 Kč z KOP a připravit program pro mladé zaměstnance. Jelikož zatím neproběhlo žádné jednání s personálními řediteli, platí zatím ujednání z roku 2019.

Zaznamenal jsem názor: Proč měnit pojišťovnu, když je to značně administrativně náročné?
Tak administrativně náročné to rozhodně není, protože na stránkách ZP MV ČR je k dispozici formulář, který stačí stáhnout, vyplnit a elektronicky odeslat. A nebo lze zajít na pobočku ZP MV ČR, kde je to otázka pěti deseti minut.

Michael Mareš
 

Rozhovor s Petrem Tomanem vyjde v pondělí 17. 2. 2020 ve čtrnáctideníku Obzor č. 4
 

Právě přítomno: 379 hostů a žádný gestor