Kontrolou plnění úkolů z minulého jednání (21. 7. 2015) začalo v úterý 22. září první zasedání Ústředí OSŽ po prázdninách. Naposledy se členové Ústředí OSŽ sešli v červenci na mimořádném zasedání, i proto bod „Informace ze zásadních jednání“ trval zhruba hodinu. Hovořilo se (mimo jiné) o jednání dopravní tripartity, která se po několika odkladech sešla 10. září.


„Pozitivním výsledkem jednání tripartity je částka 200 milionů korun pro společnost ČD Cargo, ve formě slevy z poplatku za použití kolejí pro jednotlivé vozové zásilky, alespoň v médiích je ona podpora takto kvantifikována,“ uvedl předseda OSŽ Bc. Jaroslav Pejša s tím, že jinak dopravní tripartita nepřinesla nic zlomového. Dokonce ani v otázce převodu budov z ČD na SŽDC, problémem, kterým se bude na konci září znovu zabývat dozorčí rada společnosti. „Podle mých informací komise v Bruselu neposuzovala tržní cenu, ale pouze to, zda se nejedná o nedovolenou podporu,“ poznamenal k tématu Vladislav Vokoun.
Místopředseda OSŽ a předseda Podnikového výboru OSŽ ČD Cargo zopakoval, že ministerstvo dopravy se postavilo k řešení hlavního problému společnosti ČD Cargo, kterým jsou jednotlivé vozové zásilky, čelem. „Ministerstvo dopravy i stát usilují o to, aby jednotlivé vozové zásilky byly v rámci dopravního systému České republiky zachovány a společně činí kroky, které povedou k podpoře tohoto segmentu, ať už formou slevy za dopravní cestu, která bude v roce 2016 činit 80 %, nebo snížením poplatku za silovou energii,“ uvedl. Ministr dopravy na jednání dopravní tripartity podle Radka Nekoly rovněž potvrdil, že česká vláda se hlásí k přesunu komodit ze silnice na železnici.
Mluvilo se také o dvou tragických střetech vlaků s kamiony (Studénka, Šluknov, více na webu OSŽ www.osz.org) s tím, že nehoda ve Studénce byla médii více sledovaná, což se pochopitelně odrazilo ve vybrané částce. Ta je zatím mnohonásobně vyšší, než v případě strojvedoucího Martina Součka. „Snažili jsme se i druhý případ, srážku u Šluknova (strojvedoucí Martin Souček), medializovat, poskytl jsem České televizi rozhovor na toto téma, ale editor tento rozhovor nezařadil do Událostí,“ podotknul Jaroslav Pejša. „Sbírky jsou dobrá věc, ale mělo by to být systémové,“ shodli se v diskusi členové představenstva OSŽ. Proto OSŽ bude napříště iniciovat vznik Nadace, která by tento problém řešila.
Tajemník PV OSŽ při SŽDC Miloš Paleček pak seznámil členy Ústředí OSŽ s průběhem jednání zástupců osmi odborových centrál, které se uskutečnilo v pondělí 7. září 2015 v Praze nad návrhem Podnikové kolektivní smlouvy (PKS) SŽDC na léta 2016-2018 (který předložil zaměstnavatel). „Neshodli jsme se na délce platnosti kolektivní smlouvy, takže společný kompromis je na jeden rok.“
O situaci u nedrážních organizací v gesci OSŽ pak informoval místopředseda OSŽ Miroslav Novotný. Mimo jiné i o situaci (o kolektivním vyjednávání) Dopravním zdravotnictví či o zasedání pracovního týmu pro veřejnou službu a veřejnou správu.
Po přestávce Ústředí OSŽ mimo jiné vzalo na vědomí Výroční zprávu Pacifik, a. s. (servisní firma pro OSŽ) za rok 2014 včetně zprávy nezávislého auditora pro akcionáře společnosti Pacifik, a. s., a také výroční zprávu OSŽ Slovakia, a. s., za rok 2014. Předseda OSŽ Jaroslav Pejša také předložil členům Ústředí OSŽ daňové přiznání OSŽ za rok 2014 (Ústředí OSŽ schválilo návrh na rozdělení hospodářského výsledku za rok 2014).
Ústředí OSŽ také vzalo na vědomí informaci o vydávání čtrnáctideníku Obzor a Zpravodajství online na webu OSŽ s tím, že o podmínkách předplatného čtrnáctideníku Obzor na rok 2016 rozhodne představenstvo a v říjnu bude informovat Ústředí OSŽ.
Michael Mareš
 

Právě přítomno: 259 hostů a žádný gestor