První letošní zasedání představenstva OSŽ se konalo v úterý 12. ledna v sídle OSŽ, v zasedací místnosti Domu Bohemika v Praze. V úvodu jednání se mluvilo například o participaci na společném projektu ETF a CER „Propagace zaměstnanosti a kvality práce na železnici v Evropě“, dále o jednání předsednictva Asociace samostatných odborů (mj. i na téma účasti odborů v letošních krajských volbách) či o mimořádném jednání Dozorčí rady Českých drah, která schválila převod pozemků na Masarykově nádraží v Praze investiční skupině Penta. „Konečně jsme se té kauzy, která se táhne od roku 2004, zbavili,“ poznamenal k tomu Vladislav Vokoun.

Řeč byla také o prvním letošním školení ke kolektivním smlouvám, které proběhlo v pondělí 11. ledna v Brně, kde představitelé OSŽ prezentovali nejen samotnou kolektivní smlouvu ČD, ale přednesli i aktuální informace o dění v OSŽ i v drážních firmách. Nechyběly ani informace o změnách v oblasti jízdních výhod, platných od 1. března 2016 (u vybraných vlaků si musí držitel železniční průkazky, který nebude mít místenku, zajistit pro každou jízdu zvlášť bezplatný evidenční lístek, a to na eShopu ČD, v pokladní přepážce ČD nebo u průvodčího předchozího přípojného vlaku) či informace k hospodaření se sociálním fondem.
Diskutovalo se také o nabídce společnosti ING týkající se (při)pojištění zaměstnanců, kteří jsou ohroženi na zdraví při výkonu služby (například při nehodové události). Ostatně tato informace z úst I. místopředsedy OSŽ Vladislava Vokouna odstartovala tradiční kolečko informací ze zásadních jednání. V něm například místopředseda OSŽ Radek Nekola informoval o jednání Dozorčí rady ČD Cargo (16. 12. 2015), na němž byl schválen podnikatelský plán společnosti na rok 2016. „Základní ekonomická kostra se už neměnila, větší akcent jsme kladli na přípravu mladých zaměstnanců,“ řekl Radek Nekola s tím, že hospodářský výsledek roku 2015 byl „splněn a překročen“. „Další jednání DR máme zítra (13. 1. 2016) a zítra i začínají školení ke kolektivní smlouvě,“ dodal.
V rámci informací o dění v SŽDC se mimo jiné hovořilo o čerpání SF/FKSP u důchodců, kteří odešli do důchodu před rokem 2003. Mluvilo se i o sjednocení vyúčtování akcí pro důchodce u jednotlivých drážních podniků. Tajemník PV OSŽ SŽDC Miloš Paleček pak informoval o chystaném otevření Centrálního dispečerského pracoviště v Praze. „Od 1. 2. by měli jít první výpravčí z tratě Beroun – Rokycany na cvičný sál, do konce srpna by pak měly být aktivovány všechny čtyři úseky (Beroun – Rokycany, Praha-Uhříněves – Olbramovice, Č. Třebová - Kolín, Kolín – Kralupy nad Vltavou, pozn. autora),“ dodal.
Místopředseda OSŽ Miroslav Novotný informoval členy představenstva OSŽ o stavu kolektivního vyjednávání u nedrážních firem. „U OHL ŽS Brno jsme se dostali do nevýhodné pozice. Některé akce jsou pozastavené, některé zahraniční zakázky tlačí OHL ke dnu a manažerské pochybení mají na svých bedrech odnést obyčejní lidé. Ač máme KS uzavřenou na pět let, zaměstnavatel z důvodu špatných hospodářských výsledků otevřel znovu kolektivní smlouvu (snížení mzdového růstu z 1,9 na 0,6 %),“ uvedl s tím, že ve společnosti OHL ŽS Brno zřejmě dojde i k personálním změnám. „Byl jsem předsedou Výboru OSŽ (OHL ŽS Brno) požádán, abych se zúčastnil schůzky s majiteli. Tak uvidíme, jak se situace vyvine a s čím majitelé přijdou,“ podotknul. Miroslav Novotný ještě informoval o stavu kolektivního vyjednávání v Dopravním zdravotnictví. „Budeme pokračovat v tom trendu, který jsme nastavili v loňském roce s cílem, aby i v tom letošním došlo k nárůstu mezd u zdravotnického personálu. Zároveň jsme otevřeli i otázku benefitů, ostatně i zaměstnavatel chce některé benefity sám navýšit.“
V rámci bloku věnovanému „nedrážním“ padla také zmínka o vzniku nové ZO ve společnosti Unipetrol Doprava. „Projevili zájem založit pod hlavičkou OSŽ odborovou organizaci. OSŽ má podle nich v ČR velice dobré jméno,“ oznámil Radek Nekola. Podle Miroslava Novotného projevila zájem působit pod hlavičkou OSŽ i odborová organizace ve společnosti Hitachi Automotive Systems Czech, s. r. o., z Ústí nad Labem zaměstnávající cca 2000 zaměstnanců.
Druhá část jednání představenstva OSŽ měla již tradičně administrativní ráz; v rámci tohoto bloku členové představenstva projednali a schválili přiznání několika dávek z Podpůrného fondu OSŽ či právní pomoc členům OSŽ, kteří se ocitli v nouzi. Mimo jiné i strojvedoucímu Janu Černému, který vloni při srážce vlaku pendolino s kamionem ve Studénce přišel o nohu.
Michael Mareš