K tradičnímu společnému setkání se v úterý 3. 5. 2016 odpoledne do penzionu Nosreti v Zaječí sjeli členové Podnikových výborů (PV) OSŽ při ČD, a. s., a OZŽ ZSSK Slovensko. Jednání řídil předseda PV OSŽ při ČD, a. s., Vladislav Vokoun a první část jednání byla vyhrazena aktuálním informacím z obou stran státní hranice.

Předseda PV OZŽ ZSSK Slovensko (osobní doprava) Ľudevít Mikloš v úvodu představil změny „v sestavě družstva“ (konkrétně dva nové členy PV OZŽ ZSSK Slovensko) a poreferoval o aktuální situaci na Slovensku. „Nyní čekáme na termín 12. 5., kdy budeme pokračovat v jednáních se zaměstnavatelem,“ uvedl a na adresu managementu společnosti ZSSK Slovensko dodal, že se tato společnost aktuálně potýká s „vysokou migrací u vlakových čet a s obrovským podstavem u strojvedoucích“. „Dokud se ale nezlepší platové podmínky zaměstnanců v těchto profesích, tak můžeme dávat zlaté kliky na dveře a nikoho stejně neseženeme.“ Ľudevít Mikloš mluvil i o tom, co „pálí“ železniční odboráře na Slovensku – malý růst platů; a také se zmínil o rozšíření seznamu profesí majících nárok na rekondiční pobyty o strojmistry a komandující. „Aktuálně se připravujeme na kolektivní vyjednávání. Jdeme do toho naplno, abychom zachovali to, co máme, a pokud možno získali i něco navíc,“ prozradil. „V těchto dnech sbíráme podklady od kolegů z provozu a přes Konfederaci hledáme společně cestu, jak navýšit mzdy a zlepšit důchodovou reformu, zejména u matek s dětmi, kde chceme dosáhnout výraznějšího zohlednění počtu dětí s cílem umožnit zaměstnancům pracujících v náročných provozních podmínkách odejít po určitém počtu odpracovaných let dříve do důchodu.“
Poté se ujal slova Vladislav Vokoun, který popsal aktuální problémy, které hýbou Českými dráhami (převod budov z ČD na SŽDC, arbitráž se Škodou Transportation). „Skutečnost ale není tak špatná, jak to často píší novináři, kteří až příliš zveličují dluhy Českých drah,“ prohlásil. „Naše argumentace je, že je to normální, že dokonce DB (Německé dráhy) či ÖBB (Rakouské spolkové dráhy) mají - vztaženo k výši majetku - několikanásobně vyšší dluhy a nikdo to nemedializuje.“ Řeč byla i o režijních výhodách, které jsou dohodnuty do roku 2017, i o evidenčních lístcích, které postihly i slovenské železničáře při cestách do České republiky. Vladislav Vokoun informoval slovenské kolegy také o dceřiných společnostech Českých drah a jejich hospodářských výsledcích.
Poté dostali slovo i členové jednotlivých podnikových výborů; například Peter Pikna (místopředseda PV OZŽ ZSSK Cargo), který na jednání zastupoval nemocného Jána Baláže, předsedu PV OZŽ ZSSK Cargo, informoval o chystaných změnách v odměňování u společnosti ZSSK Cargo, konkrétně o návrhu nového systému odměňování, se kterým jdou odborové centrály (těch je na Slovensku u společnosti ZSSK Cargo celkem 13) do kolektivního vyjednávání na rok 2017.
S podnikovým výborem OZŽ ZSSK Slovensko, který přijel na Moravu v téměř kompletní sestavě (z 19 členů PV přijelo 16), přijel i již zmíněný Peter Pikna, místopředseda PV OZŽ ZSSK Cargo. Na Slovensku mají totiž oproti České republice v odborářské hierarchii jednu zvláštnost – místopředsedou PV je vždy předseda jiného podnikového výboru, v případě Podnikového výboru OZŽ ZSSK Slovensko (osobní doprava) je to Ján Baláž jako předseda PV OZŽ při ZSSK Cargo, kterého z důvodu nemoci na jednání zastupoval právě Peter Pikna.
Nakonec došlo i na tradiční společné focení, tentokrát netradičně v tričcích s nostalgickým nápisem ČSD - Československé státní dráhy 1918 - 1992.
Michael Mareš



Právě přítomno: 451 hostů a žádný gestor