Rozsah objednávané vlakové dopravy vzroste od nového jízdního řádu v Praze o 5,5 % a ve Středočeském kraji o 4,9 %. To byla jedna z informací, kterou na tiskové konferenci v Praze, na Masarykově nádraží, uvedli v pátek 2. prosince zástupci Českých drah, Středočeského kraje, hl. m. Prahy a ROPID.

„Jste na dobré tiskové konferenci, neboť v této oblasti, v Praze a Středočeském kraji, tvoří podíl vlakové přepravy 20 – 25 %,“ řekl v úvodu novinářům Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah, a informoval o rostoucí nabídce Českých drah i o tom, že v 1. pololetí 2017 bude dokončena rekonstrukce vstupních prostor Masarykova nádraží, včetně WC a pokladen. Hovořil rovněž o dalších plánech Českých drah v oblasti modernizace vozů, která by měla být umožněna financemi čerpanými z Operačního programu doprava.

Rovněž středočeský radní pro oblast dopravy František Petrtýl hodnotil kladně vzestup železniční dopravy ve své oblasti. „Jsem rád, že dochází k pozitivnímu trendu, k návratu cestujících do hromadné dopravy, především na železnici,“ poznamenal a představil některé novinky v jízdním řádu týkající se Středočeského kraje.

Jeho informace podrobně doplnil ředitel Regionálního obchodního centra Českých drah Alois Kašpar. Uvedl mimo jiné, že na území hlavního města Prahy a Středočeského kraje bude od nového jízdního řádu denně vypraveno průměrně 2185 regionálních vlaků. „Pokračujeme v trendu posilování regionální dopravy,“ řekl a dodal, že tento růst je mimo jiné vyvolán i častými zácpami na silnicích v Praze a Středočeském kraji. „Zájem o železnici roste – a dobrá zpráva je, že plnění jízdního řádu zde patří k nejlepším – dosahuje 96 %,“ řekl Alois Kašpar.

K nejvýznamnějším změnám bude v novém jízdním řádu patřit rozšíření provozu vlaků do Benešova, Berouna, Kolína a Kralup nad Vltavou. Více vlaků bude jezdit mezi Nučicemi a Berounem. Na trati Praha – Kolín nabídnou České dráhy další nové spoje a bude prodloužena jízda stávajících vlaků; mezi Prahou a Všetaty nově pojedou vlaky linky S3 každou hodinu, zlepší se i spojení do Mělníka. Vlaky S4 nově pojedou v úseku Praha Masarykovo nádraží – Kralupy nad Vltavou ve třicetiminutovém taktu. Nový pár vlaků bude doplněn na trati Vraňany – Lužec nad Vltavou, taktová doprava bude zavedena v úseku Kralupy nad Vltavou – Slaný, k doplnění nabídky spojů dojde i na trati Praha – Kladno – Rakovník či Hostivice - Podlešín. Další nové spoje a prodloužení jízdy stávajících budou na trati Praha – Lysá nad Labem – Kolín a Lysá nad Labem – Milovice. To jsou alespoň některé z řady změn, které přinese od 11. 12. 2016 nový jízdní řád.

„Jsme nadšeni tím, že se nám podařilo překročit hranici 120 tisíc cestujících denně po železnici,“ zdůraznil ve svém vstupu Petr Dolínek, náměstek primátorky hl. m. Prahy, a poznamenal, že pro Prahu je rozvoj železnice důležitý, nejtěžší je však donutit ministerstvo dopravy, aby se rozhodlo uvolnit pro tyto účely evropské peníze.

Ředitel ROPID Petr Tomčík poděkoval za dobrou spolupráci se Středočeským krajem a Prahou a připomněl, že za 10 let zde došlo o 60% nárůstu cestujících. Upozornil zvláště na výrazné posílení linky z Prahy do Kralup nad Vltavou, kde budou vlaky jezdit nově každých 30 minut i mimo špičky, a na prodloužení vybraných vlaků z Kralup až do Nelahozevsi, aby měla Nelahozeves každou hodinu spojení s Prahou.

Dobrou spolupráci potvrdil i Michal Štěpán: „Není ani prostor se nedohodnout vzhledem ke stálému nárůstu cestujících,“ poznamenal.

Michal Štěpán poté představil novinářům modernizovaný patrový vůz řady Bdmteeo, který významně zvýší komfort, rozsah služeb pro cestující i jejich bezpečnost. Vůz má nové sedačky, nové osvětlení, nové toalety a wifi. Od začátku platnosti nového jízdního řádu se objeví první souprava sestavená z rekonstruovaných patrových vozů na ranních spojích mezi Prahou a Berounem a nejpozději do konce ledna vyjede na tuto trasu i druhá souprava. O víkendech budou vozy nasazeny na nejvytíženější spoje linek S8 z Prahy přes Vrané nad Vltavou do Čerčan. Nabídou téměř 700 míst k sezení, což je přibližně o 80 míst více než dvě spojené jednotky CityElefant. S postupným nasazením modernizovaných patrových vozů bude zároveň docházet k dalšímu omezení starších pantografických jednotek řady 451, známých pod přezdívkou „Žabotlama“ („k nelibosti nostalgiků,“ poznamenal M. Štěpán). Tyto starší jednotky tak zůstanou v pravidelném provozu už jen na 14 km dlouhé lince S41 Roztoky u Prahy – Praha-Libeň v pracovní dny a jako záloha pro výpomoc při mimořádných situacích.

Zdeňka Sládková

Právě přítomno: 348 hostů a žádný gestor