O dění ve společnosti ČD Cargo (i o souběžně probíhajícím mimořádném jednání PV OSŽ ČD Cargo), zejména v souvislosti s pátečním (16. 12. 2016) „nepodpisem“ kolektivní smlouvy, přišel ve středu 21. 12. 2016 na jednání Ústředí OSŽ informovat předseda Podnikového výboru (PV) OSŽ ČD Cargo Radek Nekola.

„Celé kolektivní vyjednávání jsme kladli důraz na nominální růst tarifů, abychom se snažili dorovnat ztrátu v tarifech oproti ČD a zároveň pomohli nízkopříjmovým skupinám,“ uvedl v úvodu Radek Nekola a dodal: „Bohužel jsme v tomto snažení zůstali nakonec sami, navzdory tomu, že letošní hospodářský výsledek bude překročen a podnikatelský plán na rok 2017 dokonce počítá s překročením půlmiliardové hodnoty kladného hospodářského výsledku. Takže námi navrhovaný mzdový nárůst (400 Kč do tarifu plus 2% mzdový nárůst) nebyl něco, co by mělo zásadním způsobem ovlivnit společnost ČD Cargo.“
Radek Nekola dále připomněl důvody, které OSŽ vedly k nepodepsání kolektivní smlouvy na rok 2017 (například nedodržení minimální mzdy, prohlubující se rozdíl v tarifech mezi ČD a ČD Cargo). „Tak se ptám: může vůbec u téže společnosti být za stejnou práci rozdílná mzda? Jsme v jedné skupině, máme konsolidované účetnictví, i proto jsme se rozhodli, že k takovémuto kroku (podepsání kolektivní smlouvy) nemůžeme přistoupit. Bohužel, jednota odborových centrál v prosazování našich požadavků vzala rychle za své,“ dodal.
Předseda Podnikového výboru OSŽ ČD Cargo již požádal o schůzku jak ministra dopravy, tak i vedení Českých drah. Jak zdůraznil, na všech těchto jednáních bude, mimo jiné, informovat (nebo již informoval) o všech těchto rozporech, na které v otevřeném dopise upozornil i ZV OSŽ SOKV v Ústí nad Labem, zejména o slibu, že „OSŽ nedopustí, aby se otevíraly nůžky v odměňování u zaměstnanců společností ČD a ČD Cargo a nenastal tak exodus zaměstnanců od jedné firmy ke druhé“. „Už v tuto chvíli nemá společnost (ČD Cargo) dostatek zaměstnanců, už nyní má podstav. Úroveň mezd je opravdu nízká a takováto kolektivní smlouva tento stav ještě zhoršuje. Místo toho, abychom utíkali od minimální mzdy, tak nám (minimální mzda) hodně dýchá na záda.“
Radek Nekola rovněž informoval o návrhu předsedy představenstva ČD Cargo Ivana Bednárika na vyplacení odměny za hospodářský výsledek roku 2016. „Je to hezké gesto, ale neřeší to základní princip!“ zdůraznil „Kolektivní vyjednávání nekončí, budeme dále jednat, zítra máme další jednání s předsedou představenstva, jsme připraveni hledat rozumný kompromis, a pokud nebude shoda, máme k dispozici opravné prostředky dané zákonem o kolektivním vyjednávání,“ uzavřel.
Michael Mareš