Od nového GVD jezdí vlaky Českých drah i na soukromé trati ze Šumperka do Koutů nad Desnou, kde původně zajišťovala provoz společnost Arriva. Na objednávku krajského úřadu v Olomouci zajišťují ČD v trati (Nezamyslice) – Olomouc – Zábřeh na Moravě – Šumperk – Kouty nad Desnou vlakovou dopravu denně patnácti páry osobních vlaků, zčásti vedených moderními soupravami RegioPanter. Jak připomíná tisková mluvčí ČD Monika Bezuchová, cestující tak získali řadu benefitů – přímé spojení s podhůřím Jeseníků, jízdu na jednu jízdenku bez nutnosti přesedat v Šumperku do vlaků soukromého dopravce, a celkové zrychlení cesty.

Na otázku, proč není od těchto vlaků spojení na přípojné vlaky ČD ve směru do Prahy, odkazuje mluvčí na Koordinátora integrované dopravy Olomouckého kraje (KIDSOK). „České dráhy vypravují své vlaky podle toho, jak si je v regionální dopravě objednávají kraje a v dálkové pak Ministerstvo dopravy ČR,“ vysvětluje Bezuchová.
„Možnosti posunů uvedených vlaků na jednokolejné trati Zábřeh na Moravě – Kouty nad Desnou jsou vzhledem k využívaným přestupním vazbám mezi regionálními a dálkovými vlaky v uzlech prakticky nulové,“ odpovídá na otázku, proč přímé přípoje na Prahu jsou od vlaků ze Šumperka ve valné většině případů zajišťovány vlaky soukromých společností RegioJet a Leo express, specialista v dopravě KIDSOK Martin Konečný. Podle jeho slov se jedná o přestupních vazbách KIDSOK každým rokem s dopravcem (komerční produkty) i ministerstvem dopravy (objednávané vlaky dálkové dopravy). „Dálková doprava do/z Prahy však dlouhodobě upřednostňuje přestupní vazby v jiných uzlech v České republice a zahraničí před vazbami v Zábřehu na Moravě. Volnou kapacitu tratě následně využívají vlaky Leo expressu a RegioJetu,“ konstatuje Konečný.
Aby došlo k výhodnějšímu navázání osobních vlaků z Koutů nad Desnou na dálkové vlaky ČD do Prahy, musely by v Zábřehu na Moravě vhodně zastavovat rychlíky Rx, které t. č. Zábřehem projíždějí. Jak dále Martin Konečný upozorňuje, ze Šumperka je možné se dostat do Prahy prakticky každou hodinu, ale vyhledávač IDOS nachází v Zábřehu přestup na vlaky soukromých dopravců, protože jedou o pár minut dříve. „Toto je pro dopravce věc k řešení,“ uzavírá tuto problematiku Martin Konečný z KIDSOK Olomouc.
Miroslav Čáslavský