Na železniční trati v úseku Karlštejn – Beroun je od minulého týdne omezen provoz vlaků na lince S7 Praha – Beroun, výluka potrvá až do 5. července. Většina osobních vlaků v úseku Karlštejn – Beroun je nahrazena autobusy, ale není to jediná výluka na trati mezi Berounem a Prahou.

Většina osobních vlaků mezi Karlštejnem a Prahou hl. n. jede od 27. dubna 2017 z Karlštejna do Prahy hl. n. odklonem mimo Prahu-Smíchov a Prahu-Velkou Chuchli (cestující do těchto stanic mohou z Prahy-Radotína použít náhradní autobusovou dopravu). Komplikace s přestupem se dotkly tisíců cestujících, zvláště nepříjemná je nepřetržitá výluka mezi Karlštejnem a Berounem, kde autobusy nahrazující osobní vlaky neberou jízdní kola. Tento stav potrvá až do začátku července, tedy podstatnou část turistické sezony.

Důvodem výluky v obou úsecích trati je souvislá výměna kolejnic v kolejích č. 1 a 2 a trakčních izolátorů v mezistaničních úsecích Praha-Smíchov – Praha-Radotín (termín realizace od 27. 4. do 7. 6. 2017, předpokládané náklady 91,0 mil. Kč) a Karlštejn – Beroun s termínem realizace od 20. 4. do 5. 7. 2017 (předpokládané náklady 72,0 mil. Kč).

Michael Mareš


 

Právě přítomno: 279 hostů a žádný gestor