Velmi hektické přípravy předcházely MČR železničářů v cyklistice. Mistrovství bylo plánováno jako součást cyklistických závodů Bělečské okruhy. Bohužel hlavní organizátor této události 3 týdny před konáním zemřel a závody byly bez náhrady zrušeny. Již to vypadalo, že letošní železničářská cyklistika se neuskuteční. Díky spolupráci Pražské regionální sportovní komise OSŽ se však podařilo operativně zajistit účast na cyklistických závodech v Nových Hradech u Skutče. Změnilo se pouze místo, termín konání zůstal stejný, což jistě vše zjednodušilo. Ubytování i stravování byly zajištěny v krásném prostředí historické Litomyšle, do Nových Hradů se přejíždělo na kole.

Mistrovství se jelo dvoukolově, v sobotu 27. 5. proběhl závod do vrchu o délce 11 km s převýšením cca 330 m, v neděli 28. 5. se pak konal závod s hromadným startem o délce 70 km pro muže a 47 km pro ženy. Počasí nám naštěstí přálo a vše se odehrálo za slunečně azurové oblohy. Ohlasy od účastníků byly veskrze kladné, pochválen byl profil a kvalita tratí závodu, počasí, stravování a v neposlední řadě i schopnost přenést organizaci mistrovství na zcela jiné místo v tak krátkém čase.
Letošní silniční cyklistiku si zkusilo 22 železničářů a věříme, že do budoucna bude jejich množství stoupat. Ověřili jsme si, že takováto událost přinese požitek ze závodění i zdatným amatérům na silničním kole. Výsledky a fotogalerii naleznete na facebooku železniční sport.
-ošme-
 

Právě přítomno: 275 hostů a žádný gestor