V obřadní síni v Kojetíně a na přilehlém hřbitově se v pátek 1. prosince rodina, přátelé i veřejnost rozloučili s Miroslavem Kapounem. Kojetínský rodák a vážený občan města, původním povoláním strojvedoucí přerovského depa, funkcionář OSŽ, zakladatel Nadace Okřídlené kolo (NOK), poslanec Parlamentu ČR a zastupitel Olomouckého kraje za ČSSD, se narodil 3. srpna 1945 a zemřel ve věku 72 let v neděli 26. listopadu 2017.

Jeho pohřbu se zúčastnila celá řada jeho přátel, železničářských kolegů, občanů Kojetína, zástupců vedení Českých drah, jakož i vedení OSŽ v čele se současným i bývalým předsedou OSŽ Mgr. Martinem Malým a Bc. Jaroslavem Pejšou. Přítomni byli i Vladislav Vokoun, Antonín Leitgeb, Martin Vavrečka, Adolf Hradílek, Kurt Mužík, Petr Laga a další současní i bývalí představitelé OSŽ. Za vedení Českých drah nechyběl bývalý ředitel odboru 12 Ing. Emil Efler, za Nadaci Okřídlené kolo její ředitel Zdeněk Vysloužil a členové dozorčí a správní rady NOK. Na kojetínské radnici visel černý prapor.
Slova rozloučení pronesl syn Miroslav. Ocenil otcovu odhodlanost a jeho zájem vykonat užitečnou věc ve všech funkcích, jimiž prošel. „Byl tvrdý a rozhodný, nicméně za všech okolností hledající dohodu. Byl vždy přesvědčen, že svět lze změnit k lepšímu,“ zdůraznil syn Miroslav Kapoun.
Po rozloučení v obřadní síni byla rakev se zesnulým převezena na místní hřbitov, kde byl Miroslav Kapoun pochován vedle své manželky do rodinné hrobky.

Miroslav Čáslavský