Oprava odbavovací haly v železniční stanici Veselí nad Moravou se neúměrně protahuje. Práce na rekonstrukci haly byly zahájeny v září minulého roku, termín jejího dokončení byl stanoven na prosinec téhož roku. Nicméně v listopadu se práce zastavily a od té doby se nic neděje. Cestující jsou tak odkázáni na náhradní prodej jízdenek z okének, vedoucích na přístupové schodiště do stanice a na náhradní stísněné prostory čekárny. Doslova martýrium si v té souvislosti zažívají zdejší osobní pokladní, které pracují v průvanu, prachu a nepohodlí. Však si také v té souvislosti u pokladních vyžádaly svoji daň i nemoci.

Jak je možné, že ani po osmi měsících od zahájení prací se práce nedostaly dál, než na vybourání dlažby a otlučení omítky v hale a znemožnění všech dosavadních služeb, které zde byly běžně poskytovány? „Problém je v tom, že výběrové řízení na rekonstrukci vyhrála firma, která má ´dvě lopaty a jednoho dělníka´ - ale podala nejlevnější nabídku,“ vysvětluje předseda zdejší ZO OSŽ Slovácko Josef Matůšů. Jak dále dodává, protože firma svoji práci absolutně nezvládla, byla s ní ukončena smlouva a bylo vypsáno nové výběrové řízení na dodavatele této stavby. V současné době byla údajně vybrána nová firma, která by měla práce dokončit. Kdy ale začne s pracemi a jak dlouho práce potrvají, předseda Matůšů neví. „Sháněli jsme informace, kde to jen šlo. Nikdo ale nic neví, nebyli jsme pozváni na žádné jednání, takže našim lidem moc informací dát nemůžeme. Pokud se práce v nejbližší době nezahájí, uvažuji o tom, že bych pozval na reportáž o této ostudě Českou televizi,“ říká rozhořčeně Josef Matůšů. Doslova paradoxně v těchto souvislostech působí heslo, které je vymalováno v opravované hale nad vchodem na nástupiště: „Jedeme, jedeme, cestičky nevíme, Veselané věďá, oni nám pověďá“.
Rozhovor na toto téma, doplněný informacemi o průběhu rekonstrukce celé stanice, která by měla být řízena dálkově z CDP Přerov, se dočtete v rozhovoru v Obzoru č. 11, který vychází 28. května 2018.
Miroslav Čáslavský

 

Právě přítomno: 218 hostů a žádný gestor