(AKTUALIZOVÁNO) Šestý ročník turnaje v malé kopané o Pohár provozního ředitele ČD Cargo, a .s., se ve středu 6. 6. 2018 konal na stadionu SK Hostivař v Praze. Slavnostní zahájení turnaje proběhlo v 9.30 h a úvod za organizátory obstaral Ing. Pavel Souček: „Super pět předchozích let, věřím, že i ten šestý ročník bude stejný. Super počasí a už jen scházejí super výkony,“ řekl. Po něm se ujal slova ředitel turnaje Ing. Zdeněk Škvařil, člen představenstva pověřený řízením úseku provozu. „Předpokládám, že se všichni poctivě připravovali, počasí nám přeje, tak ať hezky hrajete,“ uvedl a zároveň všem organizátorům poděkoval za přípravu turnaje. „Děkuji za přípravu i svému zástupci, panu Nekolovi, zástupci ředitele. Aby se to nepopletlo někde v médiích, pan Nekola je zástupcem ředitele jen pro tenhle turnaj, jenom pro tento den,“ dodal.

A Radek Nekola, místopředseda OSŽ a předseda Podnikového výboru OSŽ ČD Cargo, hozenou rukavici s úsměvem zvedl: „Jednou možná…,“ zažertoval. „Ale je fajn, že je dobrá nálada a to je důležité. Setkáváme se znovu po roce, chtěl bych vás proto požádat: zkusme se co nejméně okopávat, co nejméně si nadávat, pojďme si to užít.“ Radek Nekola poděkoval kolegům ze Slovenska – z týmu ZSSK Cargo (loňský vítěz turnaje o Putovní pohár provozního ředitele ČD Cargo), že zpátky do Prahy přivezli naleštěný pohár. „Teď nevím, jestli si ho zase chtějí odvézt, nebo ho tady nechají...? Ale já doufám, že stejně tak jako na Cargiádě se těch deset zbývajících mužstev postará o to, aby letos ten pohár zůstal doma.“

Od 10 h do 14.30 h probíhaly zápasy v základních skupinách (A a B), od 14.45 h do 16.15 h pak utkání finálových skupin (semifinále a o umístění). Turnaj se hraje od roku 2012 (nultý ročník), letos se hrál v pořadí šestý ročník, de facto v pořadí sedmý turnaj. Loňský turnaj vyhrálo mužstvo OZŽ ze Slovenska, letos si Putovní pohár provozního ředitele ČD Cargo odváží PJ Česká Třebová.

Konečné pořadí turnaje (2018): 1. PJ Česká Třebová, 2. PJ Praha, 3. PJ Ústí nad Labem, 4. OZŽ Slovensko, 5. SOKV Ústí nad Labem, 6. PJ Brno, 7. PJ České Budějovice, 8. PJ Ostrava, 9. GŘ Praha, 10. SOKV Ostrava, 11. SOKV České Budějovice.

Michael Mareš