Práce na opravách břeclavského nádraží se rozeběhly na jaře tohoto roku. V březnu zde začala kyjovská firma „MSO servis“ s opravami oken, střechy a pláště budovy. Po dokončení opravy by mělo průčelí nádraží získat původní vzhled, v jakém se nacházelo na počátku 19. století, konkrétně v roce 1840, kdy zde byla budova břeclavského nádraží postavena. V průběhu druhé světové války však byla vybombardována a ke svému původnímu vzhledu se tak vrátí příští rok.

Stavební úpravy současně poskytnou cestujícím možnost přejít „suchou nohou“ z vlakového nádraží na sousedící autobusový terminál, který zde bylo slavnostně otevřen v roce 2014. Za tím účelem budou zrušeny současné osobní pokladny (které se přesunou do ČD centra) a na vzniklém prostoru bude vybudován sklem krytý průchod.
Někdejší kanceláře vedení stanice, které přiléhají k výpravní budově, by měly být podle záměru SŽDC po opravách poskytnuty státním, případně soukromým institucím jako kancelářské prostory. O další uvolněné prostory již dříve projevilo zájem město Břeclav, které by na nádraží chtělo vybudovat mimo jiné i malé železniční muzeum.
Rovněž přednádražní prostory by měly získat nový vzhled, na němž se bude podílet samotné město Břeclav. Podle harmonogramu prací by měly být práce na břeclavském nádraží a jeho okolí ukončeny v červnu roku 2019. Nejstarší nádraží v České republice (první vlak sem přijel z Vídně v roce 1839) se tak vrátí do své původní podoby.
V těsné blízkosti vlakového nádraží a autobusového terminálu se v současné době dokončuje výstavba parkovací věže na jízdní kola (Biketower), která zajistí cyklistům bezpečné a levné uložení svého bicyklu. Cyklověže se u nás začínají rozrůstat jako houby po dešti – podobná jako v Břeclavi se buduje i na nádraží v nedalekém Hodoníně, přičemž na stejné trati (Břeclav – Přerov) byla první taková cyklověž na Moravě postavena v roce 2015.
Miroslav Čáslavský