Železnice táhne, zvláště ta v režii národního dopravce! Takový vzkaz vyslali organizátorům návštěvníci Národního dne železnice v Českých Budějovicích. Pokud zájem o jízdu osobními vlaky Českých drah, respektive obchodních partnerů o služby jejich dceřiné společnosti ČD Cargo bude aspoň takový, jako o Národním dnu železnice v Českých Budějovicích, nemusí se národní dopravce obávat budoucnosti. V areálu SOKV v Českých Budějovicích bylo v sobotu 22. 9. 2018 velmi těsno, davy lidí se jako živý had po celý den proplétaly mezi jednotlivými expozicemi a exponáty. Fronty se stály nejen na občerstvení, ale i na prohlídku stanoviště „Zamračené“. Fronta se stála i na jízdu vlakem z nádraží do depa.

Zvláštní vlaky praskaly ve švech, „neprůhledné“ (lidmi natřískané) RegioSharky, které pendlovaly mezi depem a nádražím, kontrastovaly s „průhlednými“ vlaky společnosti GW Train Regio. České dráhy u příležitosti národního dne železnice vypravily mimo jiné i řadu zvláštních vlaků, včetně nově zrekonstruované jednotky SC Pendolino.

Sečteno, podtrženo: Zářijové oslavy svátku železničářů se vydařily! Tradiční oslava kolejové techniky, která tentokrát zavítala do Střediska oprav kolejových vozidel ČD Cargo v Českých Budějovicích, musela nadchnout každého.

Michael Mareš
 

Právě přítomno: 274 hostů a žádný gestor