Dosavadní předseda Dozorčí rady Českých drah Petr Moos, který z této funkce odstoupil ze zdravotních důvodů, byl nahrazen Karlem Pospíšilem, profesorem ČVUT. Pospíšila zvolili předsedou ostatní členové dozorčí rady, v současné době (po odchodu Moose) osmičlenné. Rychlé jmenování nového předsedy poněkud překvapilo zástupce zaměstnanců v dozorčí radě. „Očekával jsem, že ke jmenování se bude moci vyjádřit nový ministr dopravy Vladimír Kremlík,“ řekl I. místopředseda OSŽ Vladislav Vokoun, jeden ze zástupců zaměstnanců v dozorčí radě.

Jak dále Vladislav Vokoun dodal, předností Karla Pospíšila je korektnost, která byla vlastní i předchozímu předsedovi Petr Moosovi. „Je to rozhodnutí vlastníka společnosti a to my ctíme,“ dodal k volbě předsedy, pro něhož zvedli ruku i zástupci zaměstnanců. Jak bude dozorčí rada dále fungovat, záleží podle Vokouna na tom, jak s ní bude spolupracovat Řídící výbor Českých drah. „Pokud nastanou v této spolupráci problémy, může to vést i k výměně nového předsedy. V každém případě mu v jeho funkci přejeme hodně úspěchů,“ řekl závěrem Vladislav Vokoun.
Po odchodu Petra Moose je dozorčí rada oslabena o jednoho člena, kterého bude Řídící výbor Českých drah vybírat pravděpodobně v červnu.
Miroslav Čáslavský
 

Právě přítomno: 258 hostů a žádný gestor