Vývoj hospodaření společnosti v letech 2012 až 2017, výsledky roku 2018 a výhled do budoucnosti přišel na jednání Podnikového výboru OSŽ ČD Cargo, které se konalo ve čtvrtek 16. 5. 2019 v Praze, v sídle OSŽ, prezentovat výkonný ředitel společnosti ČD Cargo Ing. Tomáš Tóth. „Chtěl bych vám prezentovat, čeho jsme jako společnost společně dosáhli, jak se vyvíjelo hospodaření za posledních sedm let, jak se měníme v kontextu evropského regionu a jak investujeme,“ řekl Tomáš Tóth na úvod své prezentace zobrazující výsledky hospodaření v (šesti) letech 2012-2017.

Vzpomeňme rok 2012, kdy se tuzemská ekonomika na začátku roku propadá, probíhá ekonomická recese (její druhá vlna) a společnost ČD Cargo se velmi rychle dostává do červených čísel – hospodaření se propadá do více než dvoumiliardové ztráty. „ČD Cargo proto zahajuje proces restrukturalizace s celou řadou úsporných opatření a projektů na zvýšení efektivity, které nakonec přispěly k celkové stabilizaci ekonomické situace společnosti a jejích výsledků. Již na konci roku 2014 je společnost částečně stabilizovaná a roky 2015 a 2016 jsou ve znamení ekonomického posilování společnosti,“ připomenul Tomáš Tóth.

V důsledku postupné globalizace a liberalizace na trhu železniční nákladní dopravy roste konkurence pro ČD Cargo na tuzemském trhu. Podíl ČD Cargo na síti SŽDC od roku 2007 (94,32 %) do roku 2017 (63,49 %) trvale klesá (na to společnost reagovala expanzí na zahraniční trhy); vloni poprvé ale tento podíl vzrostl (na 64,96 % v roce 2018). „Jde o navýšení tržního podílu o 1,5 %, v podstatě o nejvýraznější progres na síti SŽDC,“ zdůraznil Tomáš Tóth. V této souvislosti uvedl, že je třeba začít sledovat působení značky ČD Cargo v zahraničí. „Nyní jsme Skupina ČD Cargo.“.

V roce 2018 společnost ČD Cargo na tuzemském dopravním trhu přepravila 66,5 milionu tun zboží, tedy o cca 1,6 milionu tun zboží více než v roce 2017, výsledky Skupiny ČD Cargo v roce 2018 byly ještě lepší – společnost přepravila celkem 68,4 mil. tun zboží, tedy o 2,3 milionu tun více než v roce 2017. V roce 2018 vzrostly přepravy všech klíčových komodit (železo a strojírenské výrobky, hnědé uhlí, dřevo a papírenské výrobky) a společnost zaznamenala nejlepší finanční výsledek hospodaření v historii – zisk 193 milionů korun, jako Skupina ČD Cargo pak dosáhla konsolidovaného výsledku 878 milionů korun. „Loňský rok skončil pozitivně. Máme jedny z nejlepších výsledků hospodaření v historii,“ řekl Tóth.

Do modernizace a obnovy nákladních vozů hodlá společnost ČD Cargo ve střednědobém horizontu investovat až 3 miliardy korun, do modernizace a obnovy parku lokomotiv pak až 7 miliard korun. Tomáš Tóth prohlásil, že stávající vozidlový park bude brzy minulostí. Společnost na přelomu loňského a letošního roku pořídila další čtyři interoperabilní lokomotivy a schválila nákup až padesáti interoperabilních lokomotiv Traxx MS 3 (deset z nich je již objednáno s dodáním na přelomu let 2019/2020). Společnost začátkem roku 2020 převezme pět dieselových lokomotiv Effishunter 1000 a již zadala modernizaci celkem 50 dieselových lokomotiv řady 742 (průběžně do roku 2023). „Mimo to modernizujeme dieselové lokomotivy řady 750. Zadali jsme poslední opravy vyšších stupňů pro vybrané ´Brejlovce´ a jednáme o modernizaci 4+6 lokomotiv řady 750. Sledujeme trh nových lokomotiv a možnosti po roce 2022,“ konstatoval Tóth. „Významným způsobem opravujeme, a to jak hnací vozidla, tak i vozy, vše dle nových údržbových schémat! Od roku 2017 do této oblasti masivně investujeme. U revizních oprav jsme dokonce na dvojnásobcích proti předchozímu období,“ dodal.

Společnost ČD Cargo také aktivně řeší problematiku ETCS. „Osazení 155 vozidel má k dnešnímu dni společnost pod kontrakty tak, aby v roce 2025 - v souladu s národním implementačním programem - byla připravena,“ zdůraznil Tomáš Tóth (jde o 22 interoperabilních lokomotiv typu vectron a traxx, 78 lokomotiv řady 163 a 363, 5 lokomotiv typu effishunter, 50 modernizovaných lokomotiv řady 742).

Skupina ČD Cargo expanduje i na zahraničních trzích: a to v Polsku, kde prostřednictvím CD Cargo Poland (společnost posiluje tržní podíl na území Polska, kde rozšiřuje svůj park o lokomotivy typu Dragon) společnost ČD Cargo v roce 2018 realizovala přepravu 3,8 milionů tun zboží na vlastní licenci; na Slovensku, prostřednictvím CD Cargo Slovakia (která zajišťuje přepravy nejen na Slovensku, ale i v Maďarsku a Rumunsku), a také v Rakousku a Německu. „Disponujeme licencí v Rakousku a usilujeme o licenci v Německu. V Rakousku vznikl k 1. lednu 2019 odštěpný závod s vlastním provozním personálem pro rozvoj dopravních služeb, v prvním kvartálu jsme již realizovali 200 vlaků,“ uzavřel Tomáš Tóth.

Michael Mareš
 

Právě přítomno: 290 hostů a žádný gestor