Při stavebních pracích na opravě lávky v železniční zastávce Dolní Zálezly (090), konkrétně při úpravě lešení sloužícího pro tryskání konstrukce, se dnes (ve středu 28. srpna 2019), krátce před desátou hodinou dopoledne, podlomilo hliníkové kolečko a lešení se naklonilo do profilu jedné ze dvou kolejí. Stalo se tak ve chvíli, kdy se k Dolním Zálezlům blížil od Děčína po této koleji rychlík 681 Labe.

Díky pohotovosti zaměstnanců Správy železniční dopravní cesty, kteří pracovali v sousední vyloučené koleji, naštěstí nedošlo k vážnějším následkům. Signalizací „Stůj, zastavte všemi prostředky“ se podařilo strojvedoucího upozornit na překážku v kolejišti, ale ke kontaktu s lešením nakonec došlo, naštěstí bez vážnějších následků či zranění. I když vyšetřovatelé, zaměstnanci dotčených správ SŽDC i zaměstnanci HZS SŽDC byli na místě mimořádné události během několika minut, odstranění následků trvalo k nelibosti některých cestujících, kteří spěchali do Prahy na letiště, přibližně hodinu.

Lávka na ostrovní nástupiště železniční zastávky Dolní Zálezly je od soboty 24. srpna 2019 z důvodu kompletní rekonstrukce uzavřena. Po dobu rekonstrukce je přístup na nástupiště možný pouze podchodem ze spodní strany nádraží. Znovuotevření lávky je naplánováno na 2. září 2019, otázkou je, zda se to po dnešní mimořádné události stihne.

Michael Mareš


Právě přítomno: 287 hostů a žádný gestor