Ředitel turnaje a předseda OSŽ Mgr. Martin Malý zahájil ve čtvrtek 19. 9. 2019 v 9 hodin dopoledne v areálu OtavArena v Písku jubilejní desátý ročník Mistrovství železničářů v kopané o pohár předsedy OSŽ: „Jsem velice rád, že díky nadšení hráčů, poctivé práci organizátorů a štědrosti sponzorů se podařilo zorganizovat další ročník Mistrovství železničářů ve fotbale,“ řekl na úvod.

„A co si přát? Tak máme tady mužstva z několika firem, v práci jsme kolegové, tady na hřišti budeme soupeři, a doufám, že stejně tak jako v práci tak i tady budeme hrát čestně, nebudeme faulovat, nebudeme mít žádný úraz a budeme mít odsud samé dobré sportovní zážitky.“

S přáním hezkého počasí a fair play hry se přidala i Mgr. Pavla Kreischová, vedoucí mzdového a sociálního oddělení GŘ ČD Cargo. „A hlavně krásný den, bez úrazu, ať to všechno dobře dopadne, ať zůstaneme kolegové a kamarádi. Sportu zdar!“ Slavnostního zahájení se zúčastnily i místopředsedkyně OSŽ Bc. Renata Dousková a tajemnice PV OSŽ při ČD, a. s., Věra Nečasová.

Na turnaji hrála poprvé čtyři mužstva (ČD, ČD Cargo, SŽDC, Nedrážní) namísto dosavadních pěti (na rozdíl od předchozích ročníků se spojila mužstva ČD a ZAP). „Tím byl vytvořen prostor pro spravedlivější systém každý s každým,“ řekl sportovní ředitel mistrovství Ivan Kačírek.

Hrálo se celkem šest utkání ve formátu dvakrát dvacet minut a po výsledcích ČD – SŽDC 0:5, LEGIOS – ČD Cargo 3:1, ČD Cargo – SŽDC 0:3, LEGIOS - ČD 2:0, ČD Cargo – ČD 3:0 a SŽDC – LEGIOS 3:0 si pohár pro vítěze (posedmé v řadě) odvezlo mužstvo SŽDC, které na turnaji nenašlo přemožitele a ve všech třech zápasech ani jednou neinkasovalo.

Konečné pořadí: 1.SŽDC, 2.LEGIOS, 3.ČD CARGO, 4.ČD.
Nejlepším hráčem byl vyhlášen František Lazarik (Legios Louny), nejlepším brankářem Josef Klíma (ČD Cargo) a nejlepším střelcem Petr Darmovzal ze SŽDC (5 gólů).

Michael Mareš


Právě přítomno: 280 hostů a žádný gestor