Také letošní 123. ročník běžeckého závodu na 10 km Běchovice – Praha, který se konal v neděli 29. října, proběhl bohatém zastoupení železničářů a to prakticky z celé Evropy. Mezinárodní oddělení OSŽ zajistilo v rámci populárních „Běchovic“ konání mezinárodního mistrovství železničářů v silničním běhu, jehož se zúčastnila družstva železničářů z devíti evropských zemí. České družstvo si přitom vedlo velice dobře, když v celkovém hodnocení získalo první místo. Za české družstvo převzal ocenění z rukou Miloše Palečka a Ondřeje Šmehlíka běžec Zdeněk Doležal (na úvodním snímku).

Složení mezinárodních týmů bylo ovšem velice silné, výtečně si vedli zejména Poláci, ale také Belgičané, Němci a Dánové. V kategorii žen zvítězila Hemelsoetová z Belgie, v kategorii muži do 40 let byl první Jefimczik z Polska a barvy českého družstva výtečně hájil Ladislav Kučera, který zvítězil v kategorii mužů nad 40 let a současně měl také nejlepší čas (33:04 min) mezi všemi zúčastněnými železničáři. Nejrychlejší ženou v barvách OSŽ České republiky byla Renata Glierová.
Závod Běchovice – Praha se běžel za účasti tří tisíc běžců a běžkyň, z nichž více než 150 bylo závodníků mezinárodního mistrovství železničářů. Na trať závodníci vyběhli v 11.45 h, ti nejrychlejší probíhali cílovou pásku již půl hodiny po startu. Počasí závodníkům přálo, pořadatelská služba byla na vysoké úrovni a atmosféra závodu tradičně skvělá – prakticky po celé trati závodníky povzbuzovali místní občané z Běchovic, Dolních Počernic, Hrdlořez i Prahy-Jarova, kde je cíl závodu.
Vyhodnocení výsledků a předání cen účastníkům Mezinárodního mistrovství železničářů proběhlo v hotelu Olšanka na pražském Žižkově. Medaile a poháry za umístění v závodě předávali tajemník PV OSŽ SŽDC Miloš Paleček a vedoucí MO OSŽ Ondřej Šmehlík. Oceněn byl i nejstarší železničář závodů Jiří Engliš (1938) z Krnova.
Výsledky:
Kategorie ženy:

1) Lara Hemelsoet (Belgie)
2) Lisa Andersen (Dánsko)
3) Halina Dubiela (Polsko)
Kategorie muži do 40 let:
1) Norbert Jefimczyk (Polsko)
2) Jef Verlinden (Belgie)
3) Krzysztof Chmielarz (Polsko)
Kategorie muži nad 40 let:
1) Ladislav Kučera (Česká republika)
2) Zdeněk Doležal (Česká republika)
3) Rudolf von Grot (Německo)
Pořadí družstev (po součtu umístění tří nejlepších běžců):
1) Česká republika
2) Polsko
3) Německo
4) Slovensko
5) Belgie
6) Velká Británie
7) Dánsko
8) Švýcarsko
9) Rakousko
Miroslav Čáslavský