Čtrnáct bodů mělo na programu jednání Ústředí Odborového sdružení železničářů, které se v sídle OSŽ, v pražských Vysočanech, konalo v úterý 26. května 2015. Z navrženého programu nezbyl kámen na kameni, pořadím jednotlivých bodů totiž zamíchala souběžná jednání, kterých se představitelé OSŽ v průběhu dne účastnili. Nicméně všech čtrnáct bodů se nakonec stihlo projednat.

V rámci bodu Informace ze zásadních jednání zazněly především informace o dění v zaměstnavatelských subjektech, kde působí odborové organizace OSŽ. Jako první mluvil o situaci ve společnosti ČD Cargo místopředseda OSŽ Radek Nekola. Mimo jiné informoval o jednání Dozorčí rady společnosti (15. 5.), kde bylo rozhodnuto, že část hospodářského výsledku bude rozdělena ve prospěch Sociálního fondu (39 milionů Kč), což představuje zhruba 1,5násobek ročního čerpání. „To je, myslím si, pozitivní zpráva. Tím máme zajištěnou tvorbu a čerpání SF i pro příští rok." Méně příznivou zprávou ale je, že se chystá změna podnikatelského plánu, která s sebou může přinést i pokles počtu zaměstnanců. Ostatně takový materiál už ležel na stole členů dozorčí rady (DR). „Požádali jsme, aby to bylo odloženo na příští jednání DR, abychom se tím mohli zabývat na podnikovém výboru (PV OSŽ)," konstatoval Radek Nekola s tím, že společně s upraveným návrhem podnikatelského plánu bude PV OSŽ ČD Cargo ve středu 10. června na svém výjezdním zasedání projednávat i materiál týkající se opravárenství, který byl doteď „u ledu". „Nicméně ČD asi naznaly, že je čas materiál znovu oživit a pod novým názvem Fénix předložit k diskusi." Podle Radka Nekoly sice ve společnosti neustále probíhá „optimalizace činností", přesto se občas stane, že zaměstnavatel racionalizuje (rozuměj utlumuje) některé činnosti bez vědomí sociálních partnerů, nebo se alespoň „snaží odlákat zákazníky od železnice". „My to se členy PV monitorujeme a opět to bude na programu jednání PV. Pokud jako firma omezujeme činnosti nebo dokonce propouštíme zaměstnance, s nimiž odcházejí i tržby, jsme rezolutně proti," uvedl Radek Nekola dále a dodal: „Prázdniny ve společnosti ČD Cargo tedy rozhodně nebudou odpočinkové, bude to znamenat spoustu práce a argumentování, abychom donutili stávající vedení, aby kroky, které chystá, přehodnotilo."
Členové Ústředí OSŽ se také zajímali o to, jak pokračuje prodej AWT společnosti PKP Cargo, či jak si společnost ČD Cargo stojí v porovnání s jinými přepravci v Evropě. „Všichni (přepravci) zaznamenávají určitý pokles přepravy," poznamenal Nekola. Jeden z dotazů (Petr Toman) se týkal i propouštění, v kuloárech se totiž mluví o stovkách nadbytečných lidí. „Zatím jsme ve fázi projednávání na místní úrovni, čeká nás mravenčí práce v regionech a je na podnikovém výboru, jaké přijme usnesení. Vyčkejme do 10. 6.," odvětil Radek Nekola.
Informace z dění na SŽDC přednesl Mgr. Martin Malý, předseda PV OSŽ SŽDC. Mimo jiné uvedl, že dne 12. 5. bylo ukončeno projednávání směrnice 75. „Byla to velmi sledovaná záležitost, veškeré podrobnosti máte na webu," řekl doslova. Dále například mluvil o pokračujícím nabírání zaměstnanců infrastruktury (z celkového počtu 469 lidí zbývá přijmout 176; jedná se především o zabezpečováky, traťováky a pracovníky SEE) či o výběru zaměstnanců na pracoviště CDP v Praze. „Existuje určitý převis zájemců o práci na CDP, to ovšem neznamená, že ti, co jsou v převisu, budou propuštěni."
Ve druhé části bloku „Informací ze zásadních jednání" vystoupil místopředseda OSŽ Miroslav Novotný (ten jednání moderoval), který mimo jiné informoval o obnovení činnosti RHSD pro veřejné služby a veřejnou správu, o pokračující spolupráci se Sdružením nájemníků, či o situaci v „nedrážních" organizacích. „Situace je velmi vážná v AZ Servisu, kde jsme se zatím nedohodli, takže prostřednictvím našeho ekonomicko-sociálního oddělení (OSŽ-Ú) půjdeme před zprostředkovatele," uvedl s tím, že blýskat na lepší časy se naopak začíná ve FEREXu Liberec, kde při řešení letitého problému zvaného „ekologie" začíná fungovat účinná pomoc radnice. „Předpokládáme, že se tam (v Liberci) podaří nějaké finance na odstraňování ekologických škod získat. A pokud jde o firmu Heavy Machinery Services (Legios), tak stále platí, že pokud nebude dodržen termín 30. 5. (splacení dlužných částek na zdravotním a sociálním pojištění), bude následovat konkurz."
V závěru tohoto bloku pak vystoupil předseda OSŽ Bc. Jaroslav Pejša s informacemi z posledních jednání, kterých se za OSŽ zúčastnil, včetně jednání v Poslanecké sněmovně se zástupci koaličních stran na téma železnice. Předseda OSŽ také kladně hodnotil fakt, že lidovci (KDU-ČSL) se na svém sjezdu ve Zlíně (o víkendu 23./24. 5.) zabývali i situací v dopravě. Konstatovali například, že jsou znepokojeni situací v resortu dopravy - především v souvislosti s neplněním koaliční smlouvy. „V tom jsme zajedno. Mají v usnesení, že chybí harmonizace železniční a silniční dopravy, a dále že není zásadně plněn úkol, stanovený v koaliční smlouvě, který posiluje roli a atraktivitu železnice v českém dopravním systému a funkci Českých drah jako národního dopravce."
Po přestávce doplnil informace ze zásadních jednání tajemník PV OSŽ při ČD Antonín Leitgeb připomenutím, že společnost Moody´s ponechala (definitivní verdikt ale padne až v červnu) rating Českých drah ve stávajícím pásmu (nedojde tedy ke snížení) a že stále (z důvodu stavebních prací) pokračuje nárůst přesčasové práce (nyní už činí 44 %).
V další části Ústředí OSŽ vzalo na vědomí předložené materiály Mzdy a odměňování u zaměstnavatelských subjektů, kde OSŽ uzavřelo kolektivní smlouvu na rok 2014, respektive Přehled o zaměstnanosti a mzdovém vývoji za rok 2014 v zaměstnavatelských subjektech, kde působí odborové organizace OSŽ, a uložilo členům OSŽ-Ú seznámit s tímto materiálem vhodnou formou členskou základnu. Ústředí dále projednalo plnění rozpočtu OSŽ za leden až březen 2015 a vyslechlo zprávu o poskytování právní pomoci v rámci OSŽ v roce 2014.
JUDr. Petr Kožmín předložil písemnou informaci o vývoji pracovní úrazovosti v roce 2014 (informace bude zveřejněna v Obzoru a na webových stránkách OSŽ) a představil členům Ústředí nového oblastního inspektora BOZP Jaroslava Leštinu pro oblast Plzeň a Č. Budějovice. Ústředí OSŽ vzalo na vědomí také informaci z jednání Správní rady zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra.
Závěr jednání patřil informacím Revizní komise OSŽ a tradičním bodům organizační, různé a závěr.
Michael Mareš