Od začátku května 2016 nasadily České dráhy na osobních vlacích na tratích České Budějovice – Nové Údolí a Rybník – Lipno nad Vltavou klasické vagony BDs a patrové vagony Bmteeo.

„Vagony s větší kapacitou budou jezdit na většině spojů, takže vyjdeme vstříc stále rostoucí poptávce po přepravě našich cestujících. V letních měsících je počet cestujících největší a velký zájem je také o přepravu kol. Navíc nás letos kromě tradičních akcí jako je Šumavské léto s párou a další nostalgické jízdy čeká také výjimečná akce, a tou je Olympijský park RIO-LIPNO 2016,“ uvedl ředitel Regionálního obchodního centra ČD v Českých Budějovicích Jiří Kafka. S provozem vozů BDs a Bmteeo na trati Rybník – Lipno nad Vltavou udělila Správa železniční dopravní cesty souhlas do 30. září 2017 v režimu zkušebního provozu, který se následně vyhodnotí.

Na trati Rybník – Lipno nad Vltavou jezdí vlaky ve dvouhodinovém taktu, z Českých Budějovic se cestující dostanou na Lipno za 90 minut i s přestupem v Rybníku. Na trati České Budějovice – Nové Údolí se cestující dostanou na Lipno z Českých Budějovic přímými vlaky také za 90 minut a z Českého Krumlova za pouhých 40 minut.

 

 

Mgr. Radka Pistoriusová

tisková mluvčí ČD

Právě přítomno: 365 hostů a žádný gestor