V rámci zvolení nové marketingové koncepce propagace Hotelu Skalka v Rajeckých Teplicích byla na jednání představenstva společnosti OSŽ Slovakia odsouhlasena a přijata nově navržená podoba loga pro toto rekreační zařízení.

Dle mého názoru se jedná o první z celé řady kroků, které by měly v konečném důsledku vytvořit nový obraz celého areálu hotelu, který se díky dynamickému rozvoji hotelového parku, stal moderním rekreačním zařízením, které svým klientům nabízí kromě moderního wellness, také širokou nabídku volnočasových aktivit a možností rekreačního sportu přímo ve svém areálu.

Nové logo pro Hotel Skalka bylo navrženo Jánem Mlynárem v roce 2016, kdy závěrem tohoto roku přejde hotel na jeho úplné využívání tak, aby klienty hotel vítal v roce 2017 již s novým logem a všemi náležitostmi, které k němu patří.

Logo pro hotel je vyhotoveno v teplém odstínu červené, která působí vznešeně, což byl také důvod toho, že ji velmi často používali mocní lidé světa k tomu, aby vzbuzovali úctu a obdiv. V minulosti byla červená barvou králů. Červená barva ovlivňuje člověka i po fyziologické stránce, neboť zvyšuje pulz, krevní tlak a rychlost dýchání. Vědecky bylo zjištěno, že červená barva vzbuzuje v lidech zdravou chuť k jídlu.

Pokud se podíváme na logo, tak můžeme sledovat několik zajímavých detailů, které však skrývají konkrétní význam. Písmena „S“ a „A“ jsou větší – členité z toho důvodu, že nám mají symbolizovat nerovnost kopců, vrchů a skal. Skalka je tedy symbolem stálosti a pevnosti. Dále můžeme vidět, že se ve slově hotel skrývá golfový míček, který znázorňuje Adventure golf, který je významnou dominantou hotelového parku a jeho služeb, nejen klientům hotelu. Nově bylo do názvu hotelu také přidáno „Activity park“, aby lidé ihned hotel spojovali s možností pohybu a různých forem aktivního odpočinku, který park v současnosti nabízí. Nové označení lidem říká, že park je místo, kde můžeme vykonávat aktivity zaměřené na sport, zábavu a rekreaci. Posledním detailem je vlnovka, která znázorňuje relaxační chodníky v parku, ale zároveň i vodu – wellness, které je neoddělitelnou součástí hotelu. Vlna je také symbolem odpočinku a klidu.

Martin Vavrečka
Výkonný tajemník OSŽ

Právě přítomno: 210 hostů a žádný gestor