Ministerstvo dopravy v pondělí 30. ledna 2017 znovu vypsalo výběrové řízení na obsazení pozice předsedy Úřadu pro přístup k dopravní infrastruktuře. Soutěž proběhne v krátkém časovém úseku, aby mohla vláda co nejdříve rozhodnout o jmenování předsedy nového úřadu.

„Vyzýváme všechny experty, aby se přihlásili do nového výběrového řízení, tento důležitý úřad musí v České republice fungovat. Zároveň trvám na tom, aby v čele takové instituce stál odborník, který dané problematice opravdu rozumí, a nikoliv jen politicky vybraný kandidát,“ říká ministr dopravy Dan Ťok.
Nový Úřad pro přístup k dopravní infrastruktuře bude mít od dubna za úkol hlídat rovný přístup státu při přidělování kapacity dopravcům na dráze, ale i v letectví. Zároveň by měl také chránit objednané a financované spoje z veřejných prostředků. Nezávislý úřad po České republice požaduje Evropská unie. V čele Úřadu stojí podle zákona předseda, kterého jmenuje a odvolává vláda. Funkční období předsedy Úřadu je 6 let. Funkce předsedy Úřadu je vykonávána v pracovním poměru.
Podmínky výběrového řízení jsou k dispozici na úřední desce Ministerstva dopravy ČR na: www.mdcr.cz

Michael Mareš s využitím tiskové zprávy Ministerstva dopravy ČR
 

Právě přítomno: 436 hostů a žádný gestor