Sněmovna ve čtvrtek 23. 2. 2017 ve zrychleném režimu schválila poslaneckou novelu zákona o zadávání veřejných zakázek, která má vyřešit problém státních firem s listinnými akciemi v případech, kdy se chtějí ucházet o veřejné zakázky. Problém se týká hlavně Českých drah, které se podle nového zákona o zakázkách nemohou účastnit tendrů na provoz na železničních tratích. Mají akcie v listinné podobě a podle zákona o Českých drahách je zaknihovat nemohou. Pokud by zákon zůstal v původním stavu, nemohly by se České dráhy soutěží účastnit, případně by je z nich musel zadavatel vyloučit. Výjimku kvůli podobě akcií v zákoně o zakázkách měly zatím jenom firmy ve vlastnictví obcí či měst, ale nikoliv státní firmy, jako jsou České dráhy.

Jak připomenul například Deník.cz, skupina poslanců z různých klubů navrhla rozšířit výjimku i na akciové společnosti, jejichž akcie v souhrnné jmenovité hodnotě 100 procent základního kapitálu vlastní stát. Deník.cz v této souvislosti cituje ministra dopravy Dana Ťoka pro ČTK: „Tato novela v podstatě zvýší právní jistotu Českých drah, že nemohou být vyloučeny ze soutěží o veřejné zakázky, například o zajištění dopravní obslužnosti krajů nebo státu. Ona je ta situace absurdní. Opravdu tady stát prokazuje, že vlastní státní podnik. Je to prostě omyl, který se dostal do zákona o veřejných zakázkách, a my jsme ho tímto napravili.“
Podle Deníku.cz již vloni v listopadu ministr Ťok uvedl, že problém s nezaknihovanými akciemi dráhy nevyřadí z tendrů na provoz na tratích. Noví dopravci vzešlí ze soutěží by měli začít jezdit nejdříve v letech 2018 a 2019 a minimálně rok potrvá, než ministerstvo dopravy soutěže vypíše. „Bude tak dost času rozpor v zákonech vyřešit,“ řekl tehdy. Schválenou poslaneckou předlohu nyní dostane k projednání Senát.
Michael Mareš