V pondělí 18. září se v odpoledních hodinách opět po prázdninách sejdou k jednání zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů v rámci 139. plenární schůze Rady hospodářské a sociální dohody České republiky, které se v rámci delegace Asociace samostatných odborů ČR (dále ASO) zúčastní Martin Vavrečka, výkonný tajemník OSŽ a tajemník ASO.

Členové tripartity naváží na jednání o Návrhu zákona o státním rozpočtu na rok 2018, který je prvním bodem schůze. Důležitou částí jednání je také představení Závěrečné zprávy o činnosti odborné komise pro důchodovou reformu, kterou představí Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR.
Úřad vlády ČR předloží k jednání Akční plán pro společnost 4.0 a Vyhodnocení Akčního plánu na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti.
Sociální partneři budou dále informováni o stavu čerpání prostředků z fondů EU a přehledu investorské přípravy staveb, které mají předpokládané datum zahájení realizace v letech 2016 až 2018 a jejichž stavební náklady přesahují 300 milionů Kč.
Předseda Odborového sdružení železničářů Bc. Jaroslav Pejša se v tomto čase zúčastní jednání s odborovými svazy působícími na železnici o zaměstnaneckých jízdních výhodách.
-red-