V úterý 21. 11. 2017 proběhlo v Bratislavě další kolo kolektivního vyjednávání odborových centrál, působících u slovenského ZSSK CARGO, a kolektivních vyjednávačů za vedení společnosti ZSSK CARGO. Po čtyřech hodinách jednání nastal v kolektivním vyjednávání značný posun, obě strany nakonec našly, zdá se, společnou řeč. Vyplývá to z dnes (21. 11. 2017) zveřejněného společného prohlášení, v němž se praví: „Do společného jednání, které se uskuteční ve středu 6. 12. 2017, zůstaly už jen dva sporné body, a to navýšení mezd o 60 euro do tarifu pro všechny zaměstnance ZSSK CARGO a navýšení příplatku za práci v noci na 1 euro, s čímž zaměstnavatel zatím nesouhlasil.“

Odborové centrály nadále trvají na sporných bodech, nicméně zaměstnavateli potvrdily, že i jejich cílem je dohodnout Podnikovou kolektivní smlouvu do konce roku 2017 a zajistit tak zaměstnancům navýšení mezd od 1. 1. 2018.
Na závěr jednání odborové centrály vyjádřily přesvědčení, že navýšením mezd o zaměstnavatelem navrhovanou částku (o 10 euro) firma nepřiláká nové zaměstnance ani nenamotivuje ty stávající.
Michael Mareš s využitím Souhrnné informace z kolektivního vyjednávání ve společnosti ZSSK CARGO