Bezmála miliardový zisk vykázala v loňském roce Skupina České dráhy, v černých číslech skončila podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví jak nákladní, tak i osobní doprava, oznámil dnes předseda představenstva a generální ředitel ČD, a. s., Pavel Krtek. České dráhy v segmentu osobní dopravy dosáhly čistého zisku 6 milionů korun - v porovnání s výsledkem roku 2016 jde o meziroční zlepšení o 652 milionů korun. Za tímto meziročním zlepšením stojí zejména růst tržeb v obou hlavních segmentech a pak také kurzové zisky v osobní dopravě díky sílící koruně. Silná koruna ostatně přispěla i ke snížení čistého dluhu Skupiny ČD o tři miliardy korun, na 27,2 miliardy korun.

„Veškeré rozhodování managementu bylo v souladu s cílem obhájit mezinárodní rating od agentury Moody‘s v investičním pásmu,“ uvedl Pavel Krtek při této příležitosti s tím, že v osobní dopravě šlo o témata jako růst konkurence, postupné otevírání trhu v dálkové dopravě a redefinice obchodního modelu regionální dopravy v krajích po roce 2019 spojená s liberalizací trhu osobní dopravy. Nákladní doprava pak zacílila na rozvoj obchodních aktivit v okolních zemích. „Zároveň jsme pokračovali v rozvoji lidských zdrojů. Kvalitní a spolehliví zaměstnanci jsou tím nejcennějším, co firma má,“ řekl dále Krtek a dodal: „V důsledku kolektivní smlouvy a udržení sociálního smíru rostly i osobní náklady. Růst tržeb však dokázal tyto vyšší výdaje pokrýt. Celkově se tržby Skupiny ČD z hlavní činnosti podnikání přiblížily 34 miliardám korun.“

České dráhy zaznamenaly v roce 2017 nárůst počtu cestujících, služeb Českých drah využilo téměř 175 milionů lidí. Největší zájem měli o cestování dálkovými (výrazný nárůst tržeb je patrný například na mezinárodních linkách Praha – Vídeň – Graz a Praha – Berlín – Hamburk) a příměstskými spoji.

Dařilo se také všem dceřiným společnostem. Tradičně největší vliv na konečný výsledek Skupiny ČD měl segment nákladní dopravy reprezentovaný akciovou společností ČD Cargo. „Ve spolupráci se svými dceřinými společnostmi v zahraničí ČD Cargo úspěšně pokračovalo v expanzi na cizí trhy. Například do Polska, Rumunska či Maďarska. To pomohlo k meziročnímu zvýšení tržeb o 163 milionů korun,“ okomentoval v tiskové zprávě aktivity nákladního dopravce, který loni vykázal čistý zisk 743 milionů korun, Martin Bělčík, člen Představenstva ČD odpovědný za úsek ekonomiky a informatiky.

Hlavním úkolem managementu Českých drah pro nejbližší období je řešení obchodního modelu v osobní dopravě po roce 2019, kdy společnosti končí většina dlouhodobých smluv s kraji a s ministerstvem dopravy. Národního dopravce rovněž čeká obhajoba mezinárodního ratingu, splacení korunových dluhopisů v létě 2018 a refinancování eurových dluhopisů v roce 2019.

Aktuální čísla naznačují, že hospodářské výsledky loňského roku nejsou náhodné. V prvním čtvrtletí zaznamenaly České dráhy meziroční nárůst 840 000 cestujících. „Za loňský rok jsme měli zhruba dvouprocentní nárůst cestujících a dostali jsme se k číslu 175 milionů. Jsem rád, že i meziročně, v porovnání kvartál/kvartál, tento trend pokračuje,“ uvedl Michal Štěpán, člen představenstva ČD zodpovědný za osobní dopravu a dodal: „Za první kvartál roku 2018 jsme přepravili 43 milionů cestujících, což je o dvě procenta více než loni; z toho je 42 milionů a nějaké drobné ve vnitrostátní přepravě a téměř jeden milion cestujících v mezinárodní dopravě. To je určitě pro nás velmi příznivé a samozřejmě je to pro nás i velmi zavazující s ohledem na obnovu vozového parku. Ukazuje se, že železnice je nejen bezpečná, komfortní a rychlá, ale že i přitahuje čím dál více lidí, především z individuálního automobilismu. Takže v trendu vytváření podmínek, ať už se to týká kvalitního vozového parku nebo i služeb na palubě, chceme pochopitelně dále pokračovat.“

Michael Mareš