Zlínský kraj chystá v nastávajícím desetiletí zvýšení rozsahu objednávané osobní dopravy o více než čtyři a půl milionů kilometrů ročně. Toto navýšení se týká jak autobusové, tak železniční dopravy, přičemž u vlakové dopravy se jedná o navýšení o 1,4 milionů kilometrů ročně. Toto zvýšení je součástí chystané zakázky, z níž vzejdou poskytovatelé veřejné dopravy na léta 2019 – 2028. Podle hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka je vyhlášení zakázky plánováno na září nebo říjen, předpokládané náklady činí osm až deset miliard korun. V uplynulých deseti letech zaplatil Zlínský kraj podle Čunka za objednanou veřejnou dopravu zhruba sedm miliard korun.

„Očekáváme, že když zvýšíme počet kilometrů, tak daleko větší část lidí přejde na využívání veřejné hromadné dopravy a tím pádem přinese peníze. Takže nás to nebude v konečném důsledku stát tolik a naopak bude méně lidí využívat automobily. Když si spočítáme, kolik je aut, které přijedou s jedním člověkem, tak jsou to po kraji desetitisíce každý den,“ uvedl Čunek na tiskové konferenci 9. května. Jak dále dodal, kraj počítá nejen se zvýšením počtu spojů, ale také s jejich lepší návazností. Na železnici bude kraj usilovat o posílení spojů a zvýšení jejich kvality v nejfrekventovanějších místech. Patří mezi ně úseky mezi Kroměříží a Zlínem, Zlínem, Uherským Hradištěm a Veselím nad Moravou, Zlínem a Přerovem nebo Valašským Meziříčím a Vsetínem.
V samotném krajském městě Zlíně by měla být v roce 2020 zahájena desetiletí odkládaná rekonstrukce zdejšího nádraží (na snímku), které je (ztrácející se mezi baťovskými mrakodrapy) doslova ostudou kraje. „Stávající výpravní budova ustoupí modernizaci a vznikne zcela nová, propojená na navazující podchod a na nová nástupiště s výtahy,“ uvedl v této souvislosti mluvčí SŽDC Marek Illiaš. Souběžně s přestavbou zlínského nádraží budou zahájeny také práce na zdojkolejnění trati v úseku Otrokovice – Zlín střed a k elektrifikaci celé tratě Otrokovice – Vizovice. Ve Zlíně se vybuduje také nový dopravní terminál, který řeší celý přednádražní prostor. Zahrnuje výpravní budovu, autobusové nádraží a parkovací stání.
Miroslav Čáslavský