V poslanecké sněmovně se včera jednalo o železnici. Sněmovní podvýbor pro dopravu řešil otevírání trhu na železnici v příštích letech, konkrétně pak o vpuštění alternativních dopravců do dotované osobní dopravy. Jedním z témat se přitom poněkud paradoxně stala i nákladní doprava, když na jednání dorazilo i vedení Sdružení železničních nákladních dopravců České republiky (Žesnad.CZ).

Ti v diskusi upozornili na nedostatečnou kapacitu na kolejích pro nákladní vlaky. Sdružení si dlouhodobě stěžuje na nedostatek místa na kolejích pro nákladní vlaky a řadu neřešených úzkých hrdel v uzlech a na hraničních přechodech. Zástupci Žesnadu v diskusi upozornili na fakt, že přednost v přidělování tras má na prvním místě osobní závazková doprava, následuje nákladní kombinovaná doprava a nákladní mezinárodní doprava. „Nelze považovat nákladní železniční dopravu za konkurenceschopnou, pokud bude vlak stát pět hodin někde v nácestné stanici,“ upozornil zástupce Žesnadu na problémy nákladních dopravců. „To nelze považovat ani za přidělení trasy,“ dodal.
Pokud jde o vpuštění alternativních dopravců do dotované osobní dopravy, řešil se hlavně aktuální výběr dopravce pro rychlíky Pardubice – Liberec. Ministerstvo tam chce provizorně na dva roky zadat dopravu přímo bez soutěže, zájem o smlouvu vyjádřily České dráhy, Arriva a Leo Express. Ministerstvo uvedlo, že na podání závazné nabídky dalo dopravcům lhůtu do 23. července, do konce září pak chce dopravce vybrat.
„Vítěz musí vyjet od prosince letošního roku, což je naprosto šibeniční termín, a myslím, že i pro České dráhy,“ komentoval to Petr Prokeš z Arrivy. Podle Barbory Mičkové z Leo Expressu by měli mít dopravci smlouvu v kapse alespoň rok předem. Ministerstvo se ale hájí tím, že teprve koncem dubna uplynula roční lhůta od notifikace v Bruselu.
Ministerstvo dopravy počítá s tím, že v balíku linek pro první soutěž budou R27 (Ostrava – Opava – Krnov – Olomouc), R14 (Pardubice – Liberec – Ústí nad Labem) a R15 (Praha – Ústí nad Labem – Chomutov – Cheb). Vítězové by měli jezdit od roku 2021.
Miroslav Čáslavský
S využitím serveru Zdopravy.cz z 28.6.2018