Pokud České dráhy uzavřou po roce 2019 s kraji smlouvy na zajištění dopravní obslužnosti, nabídnou jim co nejrychleji nové moderní, bezbariérové vlaky. Vyplývá to z prohlášení Pavla Krtka, předsedy představenstva a generálního ředitele ČD. Aby mohly České dráhy této nabídce vyhovět, vypsaly soutěž na 120 nových vlaků pro regionální linky. Rámcové smlouvy uzavřené s vítězi těchto soutěží umožní národnímu dopravci pružně reagovat na objednávku krajů při zajištění dopravní obslužnosti v regionech a co nejdříve po uzavření kontraktů na dopravní služby nasadit nová komfortní vozidla do provozu. České dráhy se tak připravují na otevírání trhu, soutěže i na nové smlouvy o dopravní obslužnosti po roce 2019.


Vítězný uchazeč mezinárodního tendru má Českým drahám dodat šedesát moderních, klimatizovaných, nízkopodlažních elektrických jednotek s kapacitou až 240 míst k sezení, které budou určené pro obě hlavní trakční soustavy v České republice a pro rychlost až 160 km/h. V provozu bude možné spojit až 3 jednotky do jednoho vlaku ovládaného jedním strojvedoucím s kapacitou cca 720 míst k sezení. Podobnou soutěž vypsaly České dráhy i na šedesát bezbariérových motorových souprav pro regionální a meziregionální dopravu. Hodnota obou kontraktů činí bezmála 15 miliard korun (9,7 mld na elektrické jednotky, 5,1 mld na motorové soupravy).
„Naše nové vlaky nabídnou komfortní cestování všem zákazníkům, ať už pojedou do zaměstnání, do školy, za zábavou, sportem, nebo ať půjde o cestující se zdravotním postižením. Budou bezbariérové, klimatizované, cestujících v nich najdou elektrické zásuvky pro napájení mobilních telefonů a další elektroniky, v případě přání krajů také Wi-Fi připojení k internetu, nebo dokonce takové vychytávky, jako je přebalovací pult pro maminky, které cestují s nejmenšími dětmi,“ představuje nabídku Českých drah Miroslav Kupec, člen představenstva ČD odpovědný za úsek techniky, servisu a majetku.
Nové vozy budou vybaveny čalouněnými sedačkami 1. a 2. třídy, moderními bezpečnými dveřmi, prostornými bezbariérovými WC s uzavřeným systémem, přístupné také osobám na vozíku a chybět nebudou ani dostatečně velké prostory pro umístění kočárků a jízdních kol a pro přepravu osob na vozících (viz fotografie ČD na konci článku). Mezi další moderní prvky patří elektrické zásuvky pro napájení přenosné elektroniky cestujících, jakož i zásuvky 230 V pro dobíjení baterií elektrických invalidních vozíků. Chybět nebude ani moderní audiovizuální informační systém poskytující informace o jízdě vlaku a zastávkách všem cestujícím včetně nevidomých, slabozrakých nebo neslyšících osob.
Podobné soutěže vypisují České dráhy průběžně. Na jejich základě vrcholí v současné době výroba 9 elektrických jednotek RegioPanter pro Plzeňský kraj, které budou uvedeny do provozu na přelomu letošního a budoucího roku, a objednáno bylo 50 moderních osobních vozů, které mají zajistit provoz na lince Praha – Brno – Bratislava – Budapešť.
Probíhají také soutěže na dodávku 10 motorových bezbariérových jednotek pro linku Praha – Kladno a další regionální spoje vycházející z Kladna například směrem do Rakovníka nebo Kralup nad Vltavou. Další soutěže jsou vypsány na 5 patrových třívozových jednotek typu push-pull pro Moravskoslezský kraj a 50 regionálních elektrických jednotek s kapacitou 160 míst, se kterými České dráhy počítají pro provoz v různých krajích České republiky. České dráhy také poptávají pětiletý pronájem 15 elektrických lokomotiv pro rychlost 160 km/h a plánují nákup moderních elektrických lokomotiv.
Miroslav Čáslavský
S využitím tiskové zprávy ČD

Právě přítomno: 365 hostů a žádný gestor