Dozorčí rada Českých drah na svém mimořádném zasedání, které proběhlo v úterý 18. září, odvolala z funkce člena Představenstva ČD, bývalého generálního ředitele ČD Pavla Krtka (který po svém odvolání z funkce předsedy Představenstva ČD nepřijal post místopředsedy tohoto orgánu) a za nového člena Představenstva zvolila Radka Dvořáka (na snímku ČD).

Radek Dvořák bude mít jako nový člen Představenstva na starosti úsek ekonomiky a informatiky. V akciové společnosti České dráhy působí od roku 2004, naposledy jako ředitel odboru koncepce a rozvoje osobní dopravy.
Představenstvo ČD bylo po odvolání tří z pěti jeho členů (které provedla DR ČD 11. září) a odmítnutí funkce místopředsedy Pavlem Krtkem, neusnášeníschopné. Po jmenování Radka Dvořáka je nyní schopno opět přijímat důležitá rozhodnutí, týkající se chodu podniku. Představenstvo tvoří v současné době tři členové – předseda Miroslav Kupec, Michal Štěpán, který má na starosti osobní dopravu a nově jmenovaný Radek Dvořák jako místopředseda. Složení nového představenstva není definitivní, dozorčí rada v brzké době vypíše výběrové řízení, do kterého se mohou současní členové tohoto orgánu přihlásit.
Devítičlenná Dozorčí rada hlasovala pro Dvořáka poměrem hlasů 8:1, přičemž proti jeho jmenování byl zástupce zaměstnanců Jaroslav Pejša. Radek Dvořák je absolventem Fakulty dopravní pardubické univerzity, tři roky (2006 – 2009) působil ve společnosti TPCA Kolín, odkud se však vrátil k Českým drahám.
Miroslav Čáslavský
S využitím tiskové zprávy ČD a webu zdopravy