Představenstvo ČD, a. s., v pondělí 24. 9. 2018 odvolalo Pavla Krtka, M.Sc., z dozorčích rad dceřiných společností ČD Cargo, a. s., a DVI, a. s. Zároveň byli Ing. Martin Bělčík a Ing. Ludvík Urban odvoláni z dozorčí rady ČD-Informační systémy, a. s., a Ing. Martin Bělčík také z dozorčí rady VUZ, a. s. Tyto změny, které jsou v souladu se smlouvami o výkonu funkcí v představenstvu ČD, a. s., navazují na nedáno provedené změny v představenstvu mateřské společnosti ČD, kdy odvolaní členové nyní odcházejí také z dozorčích rad 100% vlastněných dceřiných společností.

Představenstvo ČD, a. s., z pozice valné hromady zároveň s okamžitou platností odvolalo Ing. Františka Bureše a Ing. Antonína Blažka z představenstva VUZ, a. s. Nahrazeni byli Ing. Martinem Bělčíkem a Ing. Ondřejem Fantou, Ph.D. Představenstvo VUZ v novém složení si zároveň zvolilo předsedu Martina Bělčíka.

Další změny provedlo Představenstvo ČD, a. s., v organizační struktuře generálního ředitelství ČD, čímž došlo ke snížení počtu ředitelů odborů o dva. Smyslem těchto úprav je snížení režijních nákladů a úprava struktury tak, aby vytvářela přirozený rámec pro efektivní fungování vnitřních procesů.

Michael Mareš s využitím tiskové zprávy Českých drah
 

Právě přítomno: 335 hostů a žádný gestor