Na dnešní (8. 1. 2019) dopoledne je naplánována schůzka zástupců odborových centrál s ministrem dopravy Danem Ťokem. Tématem schůzky je Strategie v oblasti nakládání s vlastnickými podíly ČD, a. s., v dceřiných společnostech a další postup při otevírání trhu železniční dopravy v závazku veřejné služby. „Ten první bod je reakcí na to, co se dělo v médiích na téma prodeje společnosti ČD Cargo,“ prozradil místopředseda OSŽ Radek Nekola, jeden z účastníků úterní schůzky s tím, že debata bude především nad stávajícím modelem fungování ČD a jejích dceřiných společností, „a nad tím, zda je tento model i nadále udržitelný. Pokud ano, jak bude fungovat dál, a pokud ne, tak jaký model budeme prosazovat do budoucna,“ dodal.

Na schůzku s ministrem dopravy kromě Radka Nekoly dorazí i předseda OSŽ Mgr. Martin Malý a I. místopředseda OSŽ Vladislav Vokoun. Je bude patrně nejvíce zajímat postoj ministra Ťoka k dalšímu postupu při otevírání trhu železniční dopravy v závazku veřejné služby. Stávající postup ministerstva dopravy a překotná liberalizace totiž u odborových centrál působících na ČD vyvolaly ještě před Vánoci negativní reakci. Všechny odborové centrály se shodly na tom, že pokud by mělo pokračovat to, co se nyní děje – tedy že by i nadále docházelo k hrozbě zmaření investic a ohrožení síťovosti, budou adekvátně reagovat, třeba i vyhlášením stávkové pohotovosti.

Radka Nekolu pak především mrzí politikaření se společností ČD Cargo. „Najednou na slova pana ministra začaly reagovat jak stranické kluby, nebo stranické sekretariáty ČSSD a KSČM, tak i pan premiér. Takže to mě mrzelo a stále mrzí, že se vlastně o tom mluví na úrovni: privatizace, jako jeden názor, anebo nedělat vůbec nic, jako názor druhý. A to je podle mne špatně. Chybí tady stále seriózní debata nad tím, co se skupinou ČD dál. A tato debata je zcela namístě, protože to přešlapování není rozhodně ku prospěchu žádné společnosti, společnost ČD Cargo nevyjímaje,“ uzavřel.

Michael Mareš