Fungování Českých drah může během několika následujících let nabrat zcela nový směr. Vedení společnosti ve spolupráci s ministerstvem dopravy začalo pracovat na proměně struktury celé skupiny. „Na úterní (15. 1. 2019) dozorčí radě se budeme zabývat přípravou koncepce, která by měla určit, jak by mohla tato transformace probíhat. Cílem je zefektivnit řízení společnosti,“ řekl předseda Dozorčí rady Český drah Petr Moos Hospodářským novinám. Ministr dopravy Dan Ťok změny ve státním dopravci spustil loni v létě, když skrze řídicí výbor vyměnil členy Dozorčí rady Českých drah. Obměněná rada následně na ministrovo přání odvolala tehdejšího ředitele Pavla Krtka a nahradila ho současným šéfem Miroslavem Kupcem.

Dalším krokem má být právě úprava struktury. Jaké změny se ve společnosti odehrají a jak by se mohly přerozdělit funkce ve vedení Českých drah a dceřiných společností, zatím ministerstvo neuvádí. Dalším krokem má být založení pracovní skupiny. „Zabývat se bude strategií, jak efektivně strukturovat skupinu České dráhy. Vše je ale teprve na začátku, výsledek proto zatím nelze odhadnout,“ uvedla mluvčí ministerstva dopravy Lenka Rezková.

Podle odborářů Českých drah, se kterými ministerstvo dopravy minulý týden o změnách jednalo, by měla pracovní skupina s prvními výstupy přijít v březnu. Předseda dozorčí rady Petr Moos tvrdí, že se první fáze jednání zatím nebude týkat případného vyčlenění některých dceřiných firem ze skupiny České dráhy. Právě to se loni stalo velkým tématem poté, co Dan Ťok představil svůj plán vstupu soukromého investora do společnosti ČD Cargo. Ta pod hlavičkou Českých drah podniká v nákladní dopravě. Proti privatizaci se však postavil premiér Andrej Babiš, ministr dopravy tak svůj plán nakonec pozastavil. V rámci transformace, která potrvá několik let, se však České dráhy otázce dceřiných firem a jejich vztahu k mateřské firmě nevyhnou. Šéf Českých drah Miroslav Kupec v rozhovoru pro HN z konce loňského roku uvedl, že by se dopravce výhledově měl zbavit některých podniků či podílů ve firmách, které stojí mimo hlavní byznys. Mezi ty patří vedle ČD Cargo třeba společnost ČD – Telematika, která vlastní optické kabely podél železnice. Letos na jaře v ní získala téměř třicetiprocentní podíl skupina PPF Petra Kellnera.

Michael Mareš s využitím Hospodářských novin
 

Právě přítomno: 212 hostů a žádný gestor