Po personálním třesku je představenstvo Českých drah opět kompletní (pětičlenné), přichází manažer slovenských drah Michal Vereš (naposledy působil jako ředitel úseku provozu ve společnosti Železničná spoločnosť Slovensko) a Michal Heřman, který v minulosti působil například v Komerční bance nebo Českém Telekomu (do loňského roku zastával funkci generálního ředitele a předsedy představenstva společností PG Silesia a MSE). Včera (15. 1. 2019) tak rozhodla Dozorčí rada společnosti ČD. Michal Heřman se podle Lidových novin stane členem vedení Českých drah dnešním dnem (16. 1. 2019), Michal Vereš do vedení Českých drah nastoupí od 1. března 2019.

V obou případech jde o zkušené manažery přicházející ze zahraničních firem, v případě Vereše jde o první angažmá cizince mezi nejvyššími šéfy Českých drah, připomínají Lidové noviny. Michal Heřman dostane na starost oblast správy majetku, Michal Vereš pak řízení provozu, stejně jako u svého stávajícího zaměstnavatele. Lidové noviny upozorňují mimo jiné na rozsáhlé zkušenosti Michala Heřmana z oblasti telekomunikační branže, což se může Českým drahám hodit v případě strategické dceřiné společnosti ČD-Telematika.

„České dráhy jsou pro mě velkou profesionální výzvou,“ citují Lidové noviny Michala Vereše, který bude mít na starosti soupeření se soukromými společnostmi o krajské a dálkové trasy objednávané ministerstvem dopravy.

Aktuálně představenstvo Českých drah tvoří: Miroslav Kupec, předseda představenstva, Michal Štěpán, člen představenstva, Radek Dvořák, člen představenstva; přičemž na pozice těchto tří členů, jak připomínají Lidové noviny, má být rovněž vypsána soutěž, a nově zvolení Michal Heřman a Michal Vereš.

Michael Mareš s využitím Lidových novin
 

Právě přítomno: 210 hostů a žádný gestor