(AKTUALIZOVÁNO) Po dlouhých a náročných jednáních se zástupci obou stran ve středu 20. února 2019 dohodli na definitivním znění Podnikové kolektivní smlouvy ZSSK Cargo na léta 2019 až 2020. V nové PKS budou zachované všechny dosavadní benefity nad rámec zákoníku práce a k nim přibydou i některé nové. Nejdůležitějším dohodnutým bodem PKS 2019-2020 je zvýšení tarifních mezd od 1. 7. 2019 o 50 euro, což pro ZSSK Cargo ještě v letošním roce představuje růst nákladů o 2,2 milionů EUR. Další milióny EUR vyplatí zaměstnavatel na příplatky a rekreační poukazy.

Celkový průměrný nárůst mezd a benefitů na zaměstnance bude v roce 2019 více než 10 procent, jde tak o historicky nejvyšší meziroční nárůst mezd. Dohoda obsažená v PKS 2019-2020 zahrnuje i zvýšení variabilní složky mzdy od 1. 1. 2020 o minimálně 2,5 milionu euro. Kritéria pro přerozdělení variabilní složky mzdy bude teprve specifikovat pracovní skupina složená ze zástupců zaměstnavatele a zaměstnanců.

Společnost ZSSK Cargo vydala prohlášení, ve kterém uvádí, že si váží náročné práce každého jednotlivého zaměstnance a proto je ráda, že navzdory neúspěšnému jednání před zprostředkovatelem se nakonec v devátém kole kolektivního vyjednávání podařilo najít společné řešení, které zabezpečí dosud nejvyšší nárůst tarifních mezd i rovný nárůst pro každého jednotlivce.

A jak uzavřenou PKS 2019 – 2020 hodnotí hlavní kolektivní vyjednávač za odborové organizace, místopředseda OZŽ a předseda Podnikového výboru OZŽ ZSSK Cargo Peter Pikna? „Jsem nesmírně rád, že se mi podařilo dokázat to, že síla odborů je v jednotě. Jedenáct odborových organizací si vytýčilo na začátku cestu a ve společné shodě dosáhli i společného cíle. Nikdo „necuknul“, i když zaměstnavatel strategicky navrhoval finanční prostředky diferencovaně podle profesí, které jednotlivé odborové organizace zastupují. OZŽ zastupuje všechny profese v ZSSK Cargo. Po létech „rozvírajících se nůžek“ mezi minimální mzdou, která v roce 2019 činí 520 euro, a průměrnou základní mzdou, se podařilo více přiblížit k základní mzdě v podobných profesích u ZSSK, ŽSR a třetích dopravců. Tím jsme zároveň učinili krok i ke stabilizaci kmenových zaměstnanců. Pokud se nám podaří dobře nakonfigurovat také variabilní složku mzdy ve směrnici pro odměňování v roce 2020, možná se nám bude dařit i v získávání nových zaměstnanců, kterých je vzhledem k nízkému nástupnímu platu stále nedostatek. V konečném důsledku, pokud připočteme 23eurový Dankův příspěvek a Ficův sociální balíček 30 euro k dosaženým 50 eurům, i když až od 1. 7. 2019, dosáhli jsme našeho návrhu – tedy 80 euro, se kterým jsme do kolektivního vyjednávání šli. Musím však podotknout, že ze strany státu to bylo neférové jednání. Zaměstnavatel je povinný balíčky vyplatit, ale kde na to má vzít, už akcionáře nezajímalo.

I navzdory všem negativním aspektům po dobu kolektivního vyjednávání jsme společně se zaměstnavatelem dohodli celkem slušnou Podnikovou kolektivní smlouvu 2019 – 2020 pro všechny zaměstnance ZSSK Cargo.“


Michael Mareš
 

Právě přítomno: 320 hostů a žádný gestor