Zástupci Rady vlády pro výzkum, vývoj a inovace podepsali ve čtvrtek 11. dubna s Asociací podniků českého železničního průmyslu společné Memorandum o rozvoji železničního průmyslu v České republice. Podle místopředsedy vládní rady Karla Havlíčka (kandidáta na nového ministra průmyslu a obchodu) by toto memorandum mělo podpořit pohodlnou, k přírodě šetrnější a efektivní dopravu po železnici.

„Memorandum vytváří rámec pro to, aby se výrazně zlepšila spolupráce mezi státem a firmami a organizacemi, které jsou aktivní v železničním průmyslu," uvedl Havlíček po podpisu memoranda. Ministerstvo průmyslu a obchodu připraví do 30. září v souvislosti se závěry memoranda akční plán, jak podpoří české firmy, které se podílejí na železničním průmyslu. V praxi to bude zahrnovat například větší ochranu tuzemských firem před nekalou konkurencí ze zahraničí. To by bylo možné úpravou zákona o veřejných zakázkách současně s požadavkem, aby jedním z kritérií byl přínos pro regiony v České republice. V té souvislosti bude nutné narovnat náklady na silniční a železniční dopravu, které jsou v současné době v neprospěch dráhy. Zcela naopak je tomu například v Rakousku. Stát by měl vyčlenit rovněž peníze na vybudování překladišť kontejnerů mezi železnicí a kamiony.
Z podepsaného memoranda by po jeho realizaci měli profitovat lidé, instituce i podniky v České republice. „Řešit je to nutné na úrovni státu, snaha by neměla skončit jen v deklaracích Evropské unie,“ zhodnotil očekávaný přínos memoranda Havlíček.
Miroslav Čáslavský, s využitím zprávy ČTK