Prezident republiky Miloš Zeman dnes na Pražském hradě jmenoval do funkce nového ministra dopravy Vladimíra Kremlíka. Ministr Kremlík si za své hlavní priority v resortu stanovil zrychlení výstavby klíčové dopravní infrastruktury, posunutí přípravy vysokorychlostních tratí nebo rozvoj takzvaných PPP projektů při výstavbě dálniční sítě.

V podvečer ministr Kremlík přijel do budovy ministerstva dopravy společně s předsedou vlády Andrejem Babišem. Zde je uvítal odcházející ministr Dan Ťok, který ministru Kremlíkovi předal předávací zprávu, ve kterém shrnul aktuální agendu Ministerstva dopravy ČR. Ministr Kremlík se následně setkal i s náměstky a řediteli podřízených organizací.

„První věc, na kterou se budu chtít zaměřit, je urychlení přípravy a výstavby klíčové dopravní infrastruktury. V současné době je v legislativním procesu zákon o urychlení výstavby dopravní infrastruktury, který bude nutné dotáhnout do konce,“ uvedl ministr Kremlík.

Vladimír Kremlík vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy. Před svým jmenováním do čela resortu dopravy působil jako náměstek pro Právní služby a nakládání s majetkem na Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.

Michael Mareš s využitím tiskové zprávy MD ČR, snímek facebook Vladimíra Kremlíka