České dráhy budou i v dalších letech vozit cestující na regionálních tratích v Olomouckém kraji. Hejtmanství uzavřelo s Českými drahami první dvě ze tří smluv, které se týkají zajištění regionální dopravy formou přímého zadání. Celkem si Olomoucký kraj objedná dopravní obslužnost ve třech provozních souborech.

„Dnes jsme s panem hejtmanem Oklešťkem podepsali dvě smlouvy na období deseti let, které pokrývají tratě v motorové trakci na Hané a na Jesenicku. Důvěra Olomouckého kraje je pro nás velkým závazkem a České dráhy udělají maximum pro zajištění kvalitní přepravy i v příštích letech,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel ČD, a. s., Miroslav Kupec, a dodal: „V rámci provozních souborů Haná a Sever najedou vlaky Českých drah na regionálních tratích 2,349 milionu vlakokilometrů ročně.“

V rámci provozního souboru Haná zajistí České dráhy dopravní obslužnost od 1. ledna 2020 do konce platnosti jízdního řádu 2028/2029. Stejné časové období se týká také souboru Sever. V elektrické trakci se jedná o soubor Elektrická síť – střed a Elektrická síť – nová infrastruktura. Zde budou České dráhy zajišťovat dopravu do konce roku 2022, tedy do doby, než bude dokončena modernizace a elektrifikace trati Olomouc – Uničov – Šumperk. Provozní soubor Elektrická síť zahrnuje ročně dalších 3,270 milionu vlakokilometrů, které vlaky Českých drah v regionu najezdí.

Cestující se také mohou těšit na větší komfort ve vlacích. Novinkou na kolejích bude 12 klimatizovaných jednotek řady 646 výrobce Stadler Pankow, které České dráhy zakoupily v Německu. Jednotky čeká nejen pravidelná periodická oprava, ale také modernizace. Ta bude zahrnovat nový audiovizuální informační systém, LCD monitory, Wi-Fi, elektrické zásuvky, GPS a v neposlední řadě také čalounění sedadel. Každá jednotka nabídne přes sto míst k sezení. „Moderní jednotky Stadler GTW budou nasazeny na pravidelných spojích výhradně na území Olomouckého kraje, a to především na Jesenicku. Např. na tratích ze Šumperka do Hanušovic a Jeseníku nebo z Olomouce do Moravského Berouna. Na Hané budou jednotky nasazeny na trati Olomouc – Drahanovice,“ upřesnila Hana Motyková, ředitelka Regionálního obchodního centra ČD v Olomouci.

Modernizací projdou také stávající vybrané motorové jednotky, které jsou v Olomouckém kraji už nyní v provozu. Celkem se smlouvami na provozní soubory Haná a Sever zavázaly České dráhy investovat do modernizace vozového parku v Olomouckém kraji 507 milionů korun.

Michael Mareš s využitím tiskové zprávy ČD