Další desítky vozů Českých drah jsou postupně vybavovány sítí Wi-fi, přičemž před prázdninami je tato služba zaváděna i v dalších rychlících. Od roku 2020 by mělo být připojení k internetu dostupné ve většině dálkových vlaků a tato služba se rozšiřuje i v regionální dopravě.

Podle slov Petra Vondráčka, ředitele odboru dálkové dopravy ČD, byla síť Wi-fi rozšířena v uplynulém půlroce hlavně u běžných rychlíků, například u rychlíků Bezdrev a Rožmberk na lince R 11 Plzeň – České Budějovice – Jihlava – Brno, dále pak v rychlících Slezan (Brno – Přerov – Ostrava – Bohumín), Vltava a Lužnice z Prahy do Tábora, Veselí nad Lužnicí a Českých Budějovic. „Zároveň jsme doplnili Wi-Fi do některých osobních vlaků s řídicími vozy. Jde například o vlaky na lince Plzeň – Beroun,“ uvedl Vondráček.
V současné době je vybavena internetovou sítí více než tisícovka spojů po celé České republice, počínaje vlaky SuperCity Pendolino, přes Railjet a Eurocity až po rychlíky a osobní vlaky. Přes palubní Wi-Fi se k internetu připojí například cestující v moderních motorových vozech na Vysočině, v jednotkách InterPanter a RegioPanter na tratích Brno – Pardubice – Praha, Pardubice – Hradec Králové – Jaroměř, Horažďovice – Plzeň nebo Chomutov – Ústí nad Labem – Děčín či v soupravách RegioShark z Hulína přes Valašské Meziříčí do Rožnova pod Radhoštěm nebo na tratích Karlovarského a Ústeckého kraje. Během příštího roku bude Wi-Fi dostupná ve všech moderních vozech Českých drah v dálkové dopravě a bude pokrývat většinu dálkových spojů. Zároveň se rozšíří nabídka Wi-Fi také na dalších regionálních linkách.
Miroslav Čáslavský, s využitím tiskové zprávy ČD