Rádi bychom vás informovali o tom, že Dozorčí rada ČD, a. s., zvolila dva nové členy představenstva společnosti – Michala Krause a Václava Nebeského. Oba splnili požadavky výběrového řízení a komise je dnes spolu s dalšími třemi kandidáty představila členům dozorčí rady, stojí v dnes vydané tiskové zprávě Českých drah.

„Výběrová komise obdržela celkem 32 přihlášek, z nichž postupně vzešlo pět nejlepších kandidátů,“ upřesňuje postup výběru předseda Dozorčí rady ČD, a. s., Pavel Kysilka a dodává: „Před konečnou volbou jsme s nimi znovu hovořili a myslím si, že jsme vybrali kvalitní manažery s jasnou vizí dalšího rozvoje společnosti. Úroveň všech uchazečů byla obecně vysoká a děkuji jim za jejich zájem pracovat pro České dráhy. Dozorčí rada ocenila rozsáhlé manažerské zkušenosti obou vítězných kandidátů, znalost drážního prostředí a veřejné dopravy.“ Po doplnění představenstva byl dozorčí radou zvolen jeho nový předseda a generální ředitel. Tím je Václav Nebeský. Rozdělení konkrétních úseků je v kompetenci představenstva.

Po volbě nových členů představenstva se v rámci jednání Dozorčí rada ČD, a. s., zabývala ještě jednou personální změnou. Vzala na vědomí rezignaci pana Michala Vereše na funkci člena představenstva a náměstka generálního ředitele pro provoz, a to k 30. 9. 2019. „O svém rozhodnutí, k němuž mě vedou osobní důvody, jsem informoval pana ministra zhruba před třemi týdny. Dnes jsem rezignaci předložil dozorčí radě,“ upřesnil Michal Vereš. Dozorčí rada o jeho nástupci rozhodne v nejbližších týdnech.

Michael Mareš s využitím tiskových zpráv ČD
 

Právě přítomno: 367 hostů a žádný gestor